”Uusi puoluesihteeri pääsee näyttämään kaiken osaamisensa eduskuntavaaleissa” – Sari Essayah kertoo, mitä odottaa tulevalta työpariltaan

4.10.2021 klo 16:29 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri vaihtuu marraskuun puoluevaltuuston kokouksessa, sillä pestissä vuosikymmenen vaikuttanut Asmo Maanselkä ei enää hae jatkokautta.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah kertoo, mitä odottaa tulevalta puoluesihteeriltä.

Asmo Maanselkä on ollut kymmenen vuotta puoluesihteerinä ja niistä kuusi vuotta sinun työparinasi. Miten kuvailisit tätä ajanjaksoa ja yhteistyötänne?

– Yhteistyö Asmon kanssa on ollut hyvää ja innostavaa. Lisäksi hän on mukava ja mutkaton persoona. Asmo on moniosaaja ja hyvin luova. Meillä on puoluetoimistotiimissä sopivasti erilaisilla vahvuuksilla varustettuja ihmisiä ja olen kokenut, että porukka yhdessä on ollut Dream Team –unelmajoukkue, jonka kanssa on etuoikeus tehdä töitä puolueen eteen.

– Lisäksi Asmolle on puolueen etu ollut aina keskeistä, ja hän on venynyt ja ollut lojaali puolueelle.

Nykyinen puoluesihteeri tunnetaan moniottelijana, joka on osallistunut niin viestintään, politiikan tekoon, mainontaan kuin markkinointiinkin. Millaiset saappaat tulevan puoluesihteerin on täytettävä?

– Omat saappaat on jokaisen täytettävä: Emme hae uutta Asmoa, mutta paljon niitä vahvuuksia, joita Asmolla on, joukkomme tarvitsee. Jokainen on kuitenkin oma persoonansa ja tuo omat osaamisalueensa mukana.

– Nykyisessä vaali- ja kampanjapainotteisessa puoluesihteerin työssä korostuu markkinointi- ja viestintäosaaminen ja esimerkiksi digitaalisen median hallinta. Puoluesihteerin tehtävässä on kuitenkin oltava myös perinteinen poliittinen ”hoksnokka”.

Puolueen puheenjohtajan tehtävään puoluesihteerinä toimiminen on ollut itselleni paras ja antoisin työkokemus.

Olet itsekin toiminut puoluesihteerinä; miten kuvailisit itse tehtävää ja millainen työkokemus se oli?

– Työ on yksi poliittisen kentän vaativimpia; ja kun pienillä resursseilla tehdään, niin moneen on venyttävä. Vaikka sosiaalinen media ja digitaalisuus ei tuolloin vielä ollut suuressa roolissa, sattuivat omiin vajaaseen kahteen puoluesihteerivuoteen muun muassa kunta- ja EU-vaalit, puolueen 50-vuotisjuhla ja kansainvälinen seminaari, historiikki, keskitetty jäsenrekisteri- ja maksu-uudistus sekä lehden ja nettisivujen uudistus.

– Itse kuitenkin pidin juuri sen työn monipuolisuudesta ja ihmisten kanssa toimimisesta. Puolueen puheenjohtajan tehtävään se on ollut minulle paras ja antoisin työkokemus.

Tuleva puoluesihteeri joutuu tahtomattaankin hyppäämään ”liikkuvaan junaan” sillä edessä on aluevaalit tammikuussa ja siitä reilun vuoden päästä ovat eduskuntavaalit. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia näet tässä tilanteessa?

– Aluevaalien suhteen monet asiat ovat jo valmiina. Asmo on luvannut mentoroida ja opastaa seuraajaansa alussa, joten tyhjän päälle ei tarvitse tulla. Sen sijaan eduskuntavaalien suhteen pääsee todellakin laittamaan osaamisensa peliin ja vaikuttamaan oikeasti kaikkiin asioihin alusta pitäen.

Puoluesihteeri valitaan marraskuussa puoluevaltuuston kokouksessa. Millainen henkilö olisi mielestäsi sopiva puoluesihteeri? Millaisia odotuksia sinulla on valittavan puoluesihteerin suhteen?

– Toivon, että puoluesihteerillä on aito palo kristillisdemokraattista aatetta kohtaan ja halu rakentaa puolueen menestystä. Hänen tehtävänään on toimia yhteistyössä ja innostaa koko puolueorganisaatiota.

– Tähän tarvitaan hyviä tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja sekä monipuolista osaamista. Me KD:ssä puolestamme lupaamme antaa koko kentän tuen.

 

Ylös