KD Nuorten puheenjohtajuuden jättävä Annika Lyytikäinen ehdolla Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston presidentiksi

8.10.2021 klo 17:39 Henkilöt Kristiina Kunnas

– Meidän sukupolvi seisoo ennennäkemättömien haasteiden edessä. On ryhdyttävä töihin, toteaa Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston UNR:n presidenttiehdokas Annika Lyytikäinen.

KD Nuorten pohjoismainen kattojärjestö KDUN (Kristdemokratisk Ungdom i Norden) esittää Annika Lyytikäistä Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston (UNR) presidentiksi.

Lyytikäinen on johtanut Suomen Kristillisdemokraattien nuorisojärjestöä KD Nuoria, muttei enää hae jatkokaudelle. Hän ilmoitti aiemmin syksyllä, ettei ole ehdolla KD Nuorten marraskuun vuosikokouksessa.

Lyytikäinen, 25, on tällä hetkellä UNR:n presidiumin jäsen. Hänen ehdokkuuttaan presidentiksi tukee myös Nordisk Ungkonservativ Union NUU eli Pohjoismaiden konservatiivinuoret.

– Meidän sukupolvi seisoo ennennäkemättömien haasteiden edessä. UNR on ainutlaatuinen väylä meitä sykähdyttävien asioiden ajamiseen aina ministereiden pyöreisiin pöytiin asti. On  kunniamme ja ennen kaikkea velvollisuutemme hyödyntää sitä kaikella potentiaalillamme, Annika Lyytikäinen toteaa.

– On ryhdyttävvä töihin, hän jatkaa.

Lyytikäinen on valmis laittamaan kokemuksensa peliin UNR:n kehittämiseksi entistäkin vahvemmaksi organisaatioksi.

Annika Lyytikäinen on musiikin maisteri. Hän suorittaa taloustieteen maisteriopintoja ja hänellä on kymmenen vuoden kokemus kansallisista ja kansainvälisistä poliittisista tehtävistä  opiskelijapolitiikassa ja oman emopuolueen toiminnassa.

Lyytikäinen on johtanut kasvattajajärjestöään KD Nuoria kaksi vuotta ja ajanut UNR:n asiaa Pohjoismaiden Neuvoston Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa -valiokunnassa. Nyt hän on valmis laittamaan kokemuksensa peliin UNR:n kehittämiseksi entistäkin vahvemmaksi organisaatioksi.

– UNR edustaa kaikkia Pohjolan nuoria puolueväristä tai kotimaasta riippumatta. UNR:n presidenttinä haluaisin vahvistaa legitimiteettiämme sukupolvemme edustajana: miten voimme saada yhä useamman äänen kuuluviin. Miten me voimme vastata niihin yhteiskunnallisiin haasteisiin, jotka huolestuttavat meidän sukupolvea? Lyytikäinen kysyy.

– UNR:n pitää olla pohjoismaisten nuorten ensisijainen äänitorvi, ja siihen meillä on vielä matkaa,  hän jatkaa.

Presidentinvaali lokakuun lopussa Kööpenhaminassa

Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston presidentti valitaan Kööpenhaminassa 29.–31. lokakuuta pidettävässä UNR:n vuosikokouksessa.

Ylös