KD Naisille uusi puheenjohtajisto – Sari Kumin valittiin johtamaan naisjärjestöä

10.10.2021 klo 00:25 Henkilöt Kristiina Kunnas

KD Naisten johtoon nousi helsinkiläinen Sari Kumin. Varapuheenjohtajiksi tulivat Riitta Haapala Valkeakoskelta sekä Anne Vuori Helsingistä.

Kristillisdemokraattien naisjärjestö KD Naiset valitsi liittokokouksessaan uuden puheenjohtajiston. Helsinkiläinen varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin päihitti tiukassa kisassa yrittäjä Ruut Nygårdin Seinäjoelta. Kumin sai 31 ääntä ja Nygård 25.

Helsinkiläinen varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin päihitti tiukassa kisassa yrittäjä Ruut Nygårdin Seinäjoelta.

Liittokokous pidettiin lauantaina 9. lokakuuta Helsingissä. Puheenjohtajana kuusi vuotta toiminut vantaalainen erikoislääkäri ja kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela ei hakenut enää jatkokaudelle. Hänet valittiin elokuun puoluekokouksessa Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtajaksi.

KD Naisten puheenjohtajisto valittiin vuosille 2022–23. Myös varapuheenjohtajista äänestettiin. 1. varapuheenjohtajaksi valittiin ammatillinen opettaja (sote-alat), vaka-opettaja Riitta Haapala Valkeakoskelta ja 2. varapuheenjohtajaksi toimistosihteeri, julkishallinnon merkonomi Anne Vuori Helsingistä.

Liittokokous nimesi KD Naisten kunniapuheenjohtajaksi sosiaalineuvos Leena Rauhalan. Tamperelainen Rauhala on naisjärjestön pitkäaikainen vaikuttaja, joka istui eduskunnassa 1999–2015 ja Tampereen kaupunginvaltuustossa 1997–2021.

Naisjärjestö nimesi Vuoden KD Naiseksi Kristillisdemokraattien Lapin piirin puheenjohtajan, enontekiöläisen kunnanvaltuutetun Outi Kurkelan.

Sari Kumin ja Ruut Nygård kävivät hienon kisan, jossa Kumin otti voiton äänin 31–25. (Kuva Hannele Saari)

Ylös