Johtava ylihammaslääkäri Timo Alaräisänen KD:n aluevaaliehdokas Lapissa

13.10.2021 klo 11:44 Politiikka Kristiina Kunnas

Kemijärvellä ylihammaslääkärinä toimiva Timo Alaräisänen on Lapin Kristillisdemokraattien aluevaaliehdokas. Valinnan teki KD:n Lapin piirin syyskokous. Kristillisdemokraatit ja Kokoomus käyvät vaaleihin teknisessä vaaliliitossa.

Lapin KD:n aluevaaliehdokas Timo Alaräisänen on Kemijärven ylihammaslääkäri. Aiemmin Alaräisänen on toiminut sairaala Lapponian johtavana ylilääkärinä ja Kemijärven kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana.

Timo Alaräisänen on osallistunut sote-uudistuksen valmisteluun alusta alkaen eli jo 15 vuoden ajan. Hän on toiminut eri rooleissa sekä Itä-Lapin seutukunnallisissa hankkeissa että maakuntatasolla. Alaräisänen on mukana myös tulevan maakunnallisen hyvinvointialueen valmistelussa.

– Viime aikoina myös Kemijärven kaupungin pandemiatyöryhmä on työllistänyt minua, aluevaaliehdokas Alaräisänen kertoo.

Hän kokee saaneensa pitkään jatkuneen sote-valmistelun myötä paljon tietoa ja näkemystä uudistukseen liittyvistä mahdollisuuksista ja haasteista.

– Olisi hienoa olla saattamassa tämä vuosisadan suurin hanke hyvään päätökseen nimenomaan aluevaltuustossa. Se lopulta joutuu tekemään meitä kaikkia koskettavia linjauksia siitä, miten yhdenvertaiset ja vaikuttavat sote-palvelut toteutetaan vähäväkisessä, mutta alueellisesti laajassa Lapin maakunnassa, Timo Alaräisänen toteaa.

Aluevaltuusto joutuu tekemään meitä kaikkia koskettavia linjauksia siitä, miten yhdenvertaiset ja vaikuttavat sote-palvelut toteutetaan vähäväkisessä, mutta alueellisesti laajassa Lapin maakunnassa. – Lapin KD:n aluevaaliehdokas Timo Alaräisänen

Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja, Kemijärven kaupunginvaltuutettu Pirkka Aalto kiittelee Alaräisäsen asiantuntemusta ja kokemusta.

– KD lähtee aluevaaleihin laatu edellä eli yhdellä kärkiehdokkaalla. Alaräisäsen mukana uuteen aluevaltuustoon saadaan aimo annos asiantuntemusta ja kokemusta myös syrjäseutujen sote-tilanteesta, Pirkka Aalto kertoo.

– Ehdokkaamme läpimeno pyritään varmistamaan sillä, että Kristillisdemokraatit on vaaliliitossa kokoomuksen kanssa, Aalto toteaa.

Ylös