Tuusulan kunnanvaltuutetun paikka oli Mila Lehtoselle tosi iso yllätys

13.10.2021 klo 18:20 Viikon valtuutettu Kristiina Kunnas

Luokanopettaja Mila Lehtosen ajatus oli lähteä keräämään muutama ääni Tuusulan Kristillisdemokraattien listan tueksi, mutta kuinka kävikään.
– Läpimeno oli iso yllätys, Lehtonen sanoo.

Taidetta, kuvitustöitä, sisustusta ja lemmikkejä harrastava Mila Lehtonen joutui kesällä uuden oppimisen äärelle.

– Odottamatonta oli sekin, että ainoana KD-edustajana minusta tuli myös valtuustoryhmän puheenjohtaja. Saan kutsut ryhmien välisiin neuvotteluihin pormestarin ja muiden ryhmien puheenjohtajien kanssa, Lehtonen kertoo.

Odottamatonta oli sekin, että ainoana KD-edustajana minusta tuli myös valtuustoryhmän puheenjohtaja. Saan kutsut ryhmien välisiin neuvotteluihin pormestarin ja muiden ryhmien puheenjohtajien kanssa.

– Onneksi minut on otettu mukavasti vastaan keskiryhmässä, jossa teemme yhteistyötä Keskustan ja RKP:n kanssa.

– Saan tukea ja neuvoa myös edeltäjältäni sekä Tuusulan KD:n jäseniltä.

Tuusulassa on Mila Lehtosen mukaan samat haasteet kuin monissa kunnissa: väestö ikääntyy, syntyvyys laskee ja kunta velkaantuu.

– Olen vasta hyvin alussa valtuustotyössä, mutta oma kokemukseni meidän keskiryhmän sisäisestä yhteistyöstä on ollut hyvä. Erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä tietenkin on, mutta keskustelu ja päätöksenteko on sujunut asiallisesti.

– Aikaa menee enemmän kuin ajattelin. Kokouksia, seminaareja ja neuvotteluja on yllättävän paljon.

Lehtonen kannustaa muitakin lähtemään kuntapolitiikkaan.

– Tämä on mielenkiintoista. On upeaa päästä vaikuttamaan asioihin, joita pitää tärkeinä ja arvokkaina. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut paljon tietoa kunnan asioista ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Ehdokkaaksi hänet saatiin vähän vahingossa.

– Olin kyllä monesti ajatellut itsekseni, että politiikka voisi olla kiinnostavaa, mutta en ollut tehnyt sen eteen mitään. Ruuhkavuodet olivat vieneet mennessään.

– Nyt lapset olivat jo isoja ja omaa aikaa oli vapautunut.  Kun minulle soitettiin ja pyydettiin mukaan, suostuin. Ajatuksenani oli olla tukemassa puoluetta muutamalla mahdollisella äänellä, mutta suureksi yllätyksekseni tulinkin valituksi.

Mila Lehtonen

• 49-vuotias
• mies ja kaksi teini-ikäistä tytärtä
• asuu Tuusulan Jokelassa
• luokanopettaja ja yläkoulun kuvataideopettaja, KM
• Tuusulan kunnanvaltuutettu, KD-valtuustoryhmän puheenjohtaja
• kasvatus- ja sivistyslautakunnan varajäsen
• harrastaa taidetta, kuvitustöitä, sisustusta, lemmikkejä; kesällä suppailua
• yllättävä piirre, josta muut eivät tiedä: huono suuntavaisto
• motto: Ajattele kaikkea, mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen

 

 

Ylös