– KD Naiset on mukana monissa naisverkostoissa, joissa vaikuttaminen on suurempaa kuin puolueen sisällä, KD Naisten tuore puheenjohtaja Sari Kumin pitää järjestönsä roolia merkittävänä

16.10.2021 klo 17:14 Politiikka Samuli Rissanen

Helsinkiläinen varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sari Kumin on tuore KD Naisten puheenjohtaja. Hän on myös KD Kompassi-ohjelman viikon vieras.

Kumin kertoo ottavansa uuden tehtävänsä vastaan innolla ja nöyryydellä. Hänen mukaansa naisjärjestön rooli on merkittävä.

– KD Naiset ovat mukana monissa naisverkostoissa, joissa vaikuttaminen on suurempaa kuin puolueen sisällä. KD Naiset on arvostettu järjestö, meitä kuunnellaan, Kumin sanoo.

KD Naiset on muun muassa Naisjärjestöt yhteistyössä-nimisen keskusjärjestön eli Nytkisin jäsenjärjestö.

Yhteiskunta voisi Kuminin mukaan olla välittämisen yhteiskunta, jossa jokainen voi kokea arvostusta, kunnioitusta ja osallisuutta.

– Joka päivä näen enenevässä määrin lasten pahoinvointia, perheiden jaksamisen ja syrjäytymisen pulmia

Omassa työssään varhaiskasvatuksessa Kumin vastaa Itä-Helsingissä suuren alueen lasten tehostetun tuen ja erityisen tuen asioista.

– Joka päivä näen enenevässä määrin lasten pahoinvointia, perheiden jaksamisen ja syrjäytymisen pulmia. Kaikki tämä välittyy lapsiin.

– Meidän on pidettävä pienemmistä huolta. Tänä päivänä näkyy myös paljon nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveysongelmia. Se on merkki, että tehdään jotain väärin tai jätetään tekemättä jotakin.

Varhaiskasvatuksen ryhmäkoot ovat Kuminin mukaan isoja, mutta ennemmin pitäis kiinnittää huomiota siihen, että ryhmiin ei tahdota saada riittävästi koulutettuja varhaiskasvatuksen opettajia. Koulutettu henkilökunta pakenee alalta.

– Ei voida puhua laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ilman laadukasta pedagokiikkaa, hän muistuttaa.

Kuuntele Sari Kuminin koko haastattelu uusintana Radio Deillä maanantaina 18.10 klo 22.40.

 

Ylös