Kristillisdemokraattien puoluehallitus vaatii hallitusta puuttumaan energiakriisiin – ”Hallituksen on herättävä”

30.10.2021 klo 11:44 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Vantaalla koolla oleva puoluehallitus vaatii hallitusta heräämään ja perumaan lämmitys- ja liikennepolttoaineiden hintojen korotuspäätökset.

KD:n puoluehallitus vaatii hallitusta heräämään näkemään, miten tavalliset kansalaiset kärsivät hallituksen tekemistä päätöksistä.

– Korkeilla polttoainehinnoilla on vaikutusta Suomen teollisuuden kilpailukykyyn sekä maatalouden kannattavuuteen ja sitä kautta ruokaturvaan.

KD:n puoluehallitus muistuttaa, että hallitus päätti heti kautensa aluksi liikennepolttoaineiden valmisteverojen nostamisesta 250 miljoonalla eurolla.

– Nyt noiden päätösten pohjalta esimerkiksi E95-bensan litrahinta on kivunnut osassa maata jo yli kahden euron kipurajan.

Hallituksen päätösten pohjalta esimerkiksi E95-bensan litrahinta on kivunnut osassa maata jo yli kahden euron kipurajan.

Bensiinin kuluttajahinnasta keskimäärin 65-70 prosenttia muodostuu erilaisista veroista, siksi hallitus ei voi katsoa toimettomana vierestä bensapumpun hintojen ja lämmityslaskujen nousua.

– Hallituksen on herättävä näkemään, miten tavalliset kansalaiset kärsivät tehdyistä päätöksistä, KD:n puoluehallitus vaatii.

– Joka paikkaan ei pääse julkisilla liikennevälineillä ja myös julkisen liikenteen kustannukset ja lippujen hinnat ovat polttoaineen hintojen myötä kasvamaan päin.

Kristillisdemokraatit on hallituskauden jokaisessa vaihtoehtobudjetissa esittänyt energiaveronkiristysten perumista.

Puoluehallitus varoittaa hallitusta hyväksymästä EU:n ilmastopaketin sosiaalirahastoa, jonka toteutuessa suomalainen veronmaksaja pääsisi vielä maksamaan myös Etelä-Euroopan maiden energialaskut.

 

Ylös