KD:n puoluesihteeriksi haki 10, joista neljä kutsuttiin haastatteluun – ”Tavoitteena kokenut kenttätoimija”

2.11.2021 klo 11:24 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin tehtävään tuli kaikkiaan kymmenen hakemusta. Vaalitoimikunta nostaa valintaperusteissa vahvasti esiin kokemuksen KD:n toiminnasta sekä valmiuden kenttätyöhön. Puoluesihteeri valitaan marraskuun lopussa.

Kristillisdemokraatit saa uuden puoluesihteerin marraskuun lopussa. Valinta osuu kiivaaseen vaalityöaikaan, kun puolue valmistautuu tammikuun aluevaaleihin. Kymmenen vuotta puoluesihteerinä toiminut Asmo Maanselkä siirtyy Avain Asuntojen markkinointipäälliköksi.

Puolusihteerin tehtävään haki 10 henkilöä. Heistä neljä kutsuttiin haastatteluun. He ovat KM, luokanopettaja ja Seinäjoen kaupunginvaltuutettu Kati Nummensalo, KD-eduskuntaryhmän ryhmäavustaja, maisteriopiskelija Elsi Ranta, kauppatieteiden maisteri, taloustieteen tohtorikoulutettava Jorge (Jyri) Soria ja medianomi, tuotantopäällikkö ja Hyvinkään kaupunginvaltuutettu Reija Taupila.

– Valintaperusteena oli vahva kokemus sekä valmius kenttätyöhön, kiteyttää Kristillisdemokraattien vaalivaliokunnan puheenjohtaja Hannele Saari.

Vaalitoimikunta tekee esityksen puoluesihteeristä 27. marraskuuta kokoontuvalle Kristillisdemokraattien puoluevaltuustolle. Puoluesihteeri tekee kaikkein läheisintä yhteistyötä puolueen puheenjohtajan kanssa.

– On hienoa, että Kristillisdemokraattien puoluesihteerin tehtävä herätti näin laajaa kiinnostusta.

Nostimme vahvasti keskiöön kokemuksen puolueen toiminnasta, ideologian ja organisaation tuntemisesta sekä kenttätyövalmiudesta.

– Nostimme vahvasti keskiöön kokemuksen puolueen toiminnasta, ideologian ja organisaation tuntemisesta sekä kenttätyövalmiudesta. Aluevaalien läheisyys asettaa erityisiä vaatimuksia sujuvalle henkilövaihdokselle tässä keskeisessä tehtävässä, Hannele Saari muistuttaa.

Neljällä haastatteluun kutsutulla on kokemusta sekä kenttätyöstä että puolueen eri organisaatioista. Kaupunginvaltuutettuina toimivat Nummensalo ja Taupila, jotka molemmat ovat myös Kristillisdemokraattien piiripuheenjohtajia: Nummensalo Pohjanmaalla ja Taupila Uudellamaalla. Jorge Soria on toiminut pitkään Kristillisdemokraattien nuorisojärjestössä KD Nuorissa, samoin Elsi Ranta, joka on työskennellyt myös Sari Essayah’n toimistossa Brysselissä tämän ollessa europarlamentaarikko.

Kati Nummensalo (kuva Jan Nummensalo)

Elsi Ranta

Jorge (Jyri) Soria

Reija Taupila

Ylös