– Poliisin pitäisi saada lisärahoitus kehyksiin, jotta toimintaa voisi pitkäjänteisesti suunnitella, Päivi Räsänen vaatii

10.11.2021 klo 17:05 Eduskunta Samuli Rissanen

– Oli hyvä, että lisätalousarvioon saatiin nyt panostus poliisille, mutta vielä tärkeämpää olisi saada nämä panostukset kehyksiin, jotta poliisi ei joutuisi lyhytjänteisesti suunnittelemaan toimintaansa, Päivi Räsänen sanoo.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoi eduskunnalle, että poliisin määrärahoja lisätään vuoden neljännessä lisätalousarviossa yli 30 miljoonaa euroa toiminnan turvaamiseksi.

Samalla sisäministeriö ja valtiovarainministeriö käynnistävät yhteistyössä ulkopuolisen selvityksen poliisin määrärahojen käytöstä ja määrärahojen riittävyyteen vaikuttavista tekijöistä. Selvitys luovutetaan ministeriöille tammikuun lopussa.

– Tulisiko tuomarien ja syyttäjienkin käynnistää vastaavat kampanjat, jotta tämä huomattaisiin?

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan on hyvä, että lisätalousarvioon saatiin nyt panostus poliisille.

– Vielä tärkeämpää olisi saada panostukset kehyksiin, jotta poliisi ei joutuisi lyhytjänteisesti suunnittelemaan toimintaansa.

Räsänen muistuttaa, että poliisi käynnisti systemaattisen kampanjan, jossa tavoitettiin kaikissa poliisilaitoksissa kansanedustajia. Räsänen uskoo, että sillä oli suuri merkitys siinä, että nyt 30 miljoonaa ovat lisäbudjetissa.

Räsänen muistutti myös oikeuslaitoksen tilasta.

– Tulisiko tuomarien ja syyttäjienkin käynnistää vastaavat kampanjat, jotta tämä huomattaisiin? Nämä muodostavat ketjun, joka on pohja oikeusvaltiolle, ja tämä myös tulisi huomioida, hän sanoi.

Ylös