Sauli Ahvenjärvi ehdolla aluevaaleissa Satakunnassa – ”Tässä tehdään jotain aivan uutta”

10.11.2021 klo 09:27 Henkilöt Kristiina Kunnas

Rauman kaupunginvaltuutettu, tekniikan tohtori Sauli Ahvenjärvi innostui aluevaaleista ja innostaa nyt muita vaaliuurnille.

–  Olin jo itselleni luvannut, etten osallistu aluevaaleihin.

– Kun sitten kuitenkin lähdin ehdolle, innostuin kovasti. Nyt kannustan kaikkia äänestämään. Jokainen ääni merkitsee paljon, varsinkin jos ennustettu matala äänestysprosentti toteutuu, Sauli Ahvenjärvi muistuttaa.

– Nyt näyttää siltä, että saadaan olla tekemässä jotain aivan uutta. On kiinnostavaa olla uuden kehittämisessä mukana.

Satakunnan KD tavoittelee menestystä. Vaaliliitto Kokoomuksen kanssa salli kolmen ehdokkaan asettamisen. Tavoitteena on, että kaikki kolme ehdokasta eli Sauli Ahvenjärvi, Marketta Juntunen ja Simo Korpela menisivät läpi aluevaltuustoon.

Ahvenjärvi on tekniikan tohtori. Hän jäi juuri eläkkeelle ammattikorkeakoulun yliopettajan tehtävästä.

Insinöörimäinenkin lähestymistapa soteen on hyvä. Tämä rakentamisvaihe tarvitsee kokeneita päättäjiä.

– Insinöörimäinenkin lähestymistapa soteen on hyvä. Tämä rakentamisvaihe tarvitsee kokeneita päättäjiä. Vaikka kyse on pehmeistä palveluista ja ihmisten hyvinvoinnista, tarvitaan niiden toteuttamisen ja rahoituksen suunnittelussa kylmää harkintaa, Ahvenjärvi kuvaa.

Hänen mielestään KD:n aluevaaliohjelma on hyvä.

– Minulle tärkeä teema on asiakasturvallisuus ja palvelun laatu.

– Potilasturvallisuudesta puhutaan vähän. Suomessa kuolee kuitenkin hoitovirheisiin paljon enemmän ihmisiä kuin liikenneonnettomuuksissa.

– Sote-uudistuksessa pitää koko ajan olla toimintatapojen kehittäminen ja laatujärjestelmä, jossa pienetkin hoitovirheet otettaisiin käsittelyyn.

– Ei vaadi kauheasti resursseja, kun kehitetään toimintatapoja oikeaan suuntaan, Ahvenjärvi muistuttaa.

Hän ei halua hallinnon paisuttelua.

–  Kun kunnista poistuu sote-palvelujen tuottamisvastuu, pitää yleishallintoa keventää samassa suhteessa. Muuten hallinto on kunnan rakenteeseen nähden ylimitoitettu.

Tubettaja-Ahvenjärvi: ”Päivä ja laulu”

Sauli Ahvenjärvestä on tullut tubettaja. Hänellä on tavoitteenaan tuottaa mies-kitara-tyylillä kaikki Viisikielisen 404 laulua Youtube-kanavalleen.

– Se on minulle tärkeää, melkein päätyö nyt, kun jäin virallisesti eläkkeelle.

Ahvenjärvi on klassisen musiikin esittäjänä baritoni. Hän on julkaissut solistina tai yhdessä vaimonsa kanssa 10 levyä. Pianisti-siskonsa kanssa hän on pitänyt lied-konsertteja. Kaikkein eniten hän kuitenkin esiintyy hengellisen musiikin tulkkina.

Hän osallistui aikanaan viidennen herätysliikkeen yhteisen laulukirjan Viisikielisen toimituskuntaan. Laulut ovat rakkaita.

– Vaimoni Jaana jatkaa työelämässä. Päivisin on rauhallista, joten minulla on mahdollisuus purkittaa vaikka laulu per päivä, Ahvenjärvi naurahtaa.

Youtubessa oli marraskuun alussa jo 242 Ahvenjärven julkaisemaa Viisikielisen laulua.

– Tietynlainen kutsumus minulla on tähän. Näitä voi kuunnella vaikka soittolistana, automatkalla tai lenkillä, ja laulaa mukana.

– Olisi hienoa pitää myös yhteislaulutapahtumia, joissa lauletaan Viisikielistä. Pandemia siirsi sitä haavetta eteenpäin.

 

Sauli Ahvenjärvi, ehdolla Satakunnan aluevaaleissa

• 64-vuotias tekniikan tohtori, ex-kansanedustaja
• naimisissa, kaksi lasta, kuusi lastenlasta
• Rauman kaupunginvaltuutettu vuodesta 2004
• KD-kansanedustajana 2011–15
• KD:n varapuheenjohtajana 2011–17
• Ajatushautomo Kompassin perustajajäsen
• harrastaa piirtämistä ja maalaamista, laulamista, kuntoliikuntaa ja kalastusta

 

 

 

Ylös