Keski-Suomen aluevaaliehdokas Juha Käpyaho, Jyväskylä: ”Turvallisuutta jokaiselle, myös pienen kunnan asukkaalle”

21.1.2022 klo 19:31 Henkilöt Kristiina Kunnas

Juha Käpyaho muistuttaa, että kalliilta vaikuttava ennaltaehkäisevä työ tuottaa kuitenkin jatkossa suuret säästöt.

Ensihoidon kouluttajana Keski-Suomen pelastuslaitoksella työskentelevä Juha Käpyaho kehottaa olemaan tarkkana aluevaalien äänestämisessä.

– Aluevaaleissa on kysymys juuri Sinun ja läheistesi turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Mieti siis tarkkaan ketä äänestät!

Käpyaho on sote-alan ammattilainen, joka on urallaan toiminut niin ensihoitajana, sairaanhoitajana kuin esimiehenäkin. Hänellä on kokemusta työskentelystä pelastuslaitoksella, yksityisellä sektorilla ja julkisella puolella sekä Suomessa että ulkomaiden kriisialueilla.

Juha Käpyaholla on kokemusta työskentelystä pelastuslaitoksella, yksityisellä sektorilla ja julkisella puolella sekä Suomessa että ulkomaiden kriisialueilla.

Hän on palannut juuri takaisin Suomeen työskenneltyään Itä-Ukrainan kriisialueella.

– Turvallisuus ja hyvinvointi ovat muodostuneet minulle hyvin tärkeiksi asioiksi. Turvallisuus ei ole vain sitä, että ei joudu rikoksen uhriksi. Turvallisuus on kokonaisvaltaista ja sen pitää olla mukana kaikessa elämässä – myös päätöksenteossa.

Käpyaho muistuttaa, että kokonaisturvallisuuden käsitteeseen kuuluu kansalaisten sosiaali- ja terveydenhuollosta, pelastustoimesta ja varautumisesta huolehtiminen.

– Sydämeni asia on parantaa terveydenhuollon työntekijöiden työturvallisuutta ja hyvinvointia, sekä kehittää ennaltaehkäisevää työtä.

Hänen mielestään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia pitää lähteä rakentamaan peruspilareista.  Jokaisen oikeus on saada laadukasta terveydenhuoltoa asuinpaikasta riippumatta.

Työntekijöiden hyvinvointi on keskeinen asia, sillä Käpyaho muistuttaa hyvinvoivan työntekijän takaavan laadukkaan lopputuloksen.

– Jos ennaltaehkäisevästä työstä otetaan rahoitusta pois alkavat ongelmat hiljalleen näkyä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että ennaltaehkäisevää työtä on karsittu liian pitkään ja sille on pakko löytyä lisärahoitusta.

– Hyvin hoidettu ennaltaehkäisevä työ luo pitkällä aikavälillä suuria säästöjä ja parantaa ihmisten hyvinvointia, Käpyaho toteaa.

– Ennaltaehkäisevään työhön sekä lapsi- ja nuorisotyöhön on löydyttävä resursseja, hän vaatii.

Juha Käpyaho haluaisi olla vaikuttamassa aluevaltuuston aloittaessa.

– Päätöksenteko jakaantuu jatkossa aluevaltuuston, kunnanvaltuustojen ja kolmannen sektorin toimijoidenkin kesken. Juuri tähän haluan vaikuttaa, jotta tärkeät asiat eivät hautaudu jaettujen kustannusten jalkoihin.

Hän toteaa olevansa henkilö, joka pyrkii neuvottelemaan ja saamaan ratkaisuja isoihinkin ongelmiin, puoluekannasta riippumatta.

– Pyrin pitämään keskiössä ihmisen ja luomaan turvallisuutta jokaiselle kansalaiselle, myös pienien kuntien asukkaille.

Juha Käpyaho, Jyväskylä, ehdolla Keski-Suomen aluevaaleissa numerolla 333

• ensihoidon kouluttaja Keski-Suomen pelastuslaitoksella
• sairaanhoitaja
• lapsiperheen isä
• asuu Jyväskylän Palokassa
• harrastanut kamppailulajeja koko elämänsä; suoritti kesällä 2021 1. Dan mustan vyön Kyokushinkai-karatessa

Juha Käpyaho on sote-alan ammattilainen, joka on urallaan toiminut niin ensihoitajana, sairaanhoitajana kuin esimiehenäkin. Hän on harrastanut nuoresta lähtien kamppailulajeja. Viime kesänä hän suoritti äärimmäisen vaativan 1. Danin mustan vyön Kyokushinkai-karatessa.

Ylös