”Kaikilla hyvinvointialueilla KD on edustettuna” – Sari Essayah kertoo olevansa ylpeä ja kiitollinen joukkueestaan

23.1.2022 klo 22:53 Politiikka Samuli Rissanen

– Olen ylpeä ja kiitollinen. Kuntavaalien tulos ja gallupit on lyöty, olemme saamassa aluevaltuustoihin yli 50 paikkaa, Sari Essayah iloitsee.

Vaalien tulosilta-lähetyksestä Kuntatalolta kristillisdemokraattien puoluetoimistolle palannut Sari Essayah kiittää vuolaasti ehdokasjoukkoaan, joka keleistä huolimatta on tehty työtä ympäri Suomea koronarajoituksia noudattaen.

– Saamme tänään reilusti juhlia vaalitulosta. Meillä on kaikilla hyvinvointialueilla edustusta. Näissä vaaleissa äänemme eivät ole menneet hukkaan, Essayah totesi.

Myös kristillisdemokraattien tekemät vaaliliitot ovat myöskin menneet kokolailla putkeen.

– Yksittäisiä ehdokkaita on saanut upeita äänimääriä, Essayah kehui.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja on itse oman alueensa, Pohjois-Savon ääniharava. Essayah on kerännyt yli 3900 ääntä, kun niistä on Pohjois-Savossa laskettu yli 93 prosenttia. Hän vetää mukaansa aluevaltuustoon neljä muutakin kristillisdemokraattia.

Essayah luottaa, että valitut kristillisdemokraatit tulevat tekemään hyvää jälkeä hyvinvointialueilla yhteistyössä muiden kanssa,

Tilanteesta on Essayah’n mukaan myös hyvä jatkaa kohti ensi vuoden kevään eduskuntavaaleja.

Aluevaaleissa KD on kerännyt 4,2 prosentin ääniosuuden. Valtuustoihin valitaan kaikkiaan 57 kristillisdemokraattia. Puolueella on edustus jokaisen hyvinvointialueen valtuustossa.

 

 

Ylös