”Helpottunut, ihana olo sydämessä” – KD:n varapuheenjohtaja Tiina Tuomela on yksi Vantaa-Keravan ääniharavista

24.1.2022 klo 00:00 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Tiina Tuomela on kerännyt 1298 ääntä, joka on 5.eniten Vantaan ja Keravan aluevaaleissa.

– Helpottunut, ihana olo sydämessä, lastentautien erikoislääkärinä työskentelevä Tuomela kertoo.

Hän saa kristillisdemokraateista seurakseen aluevaltuustoon myös samassa valtuustoryhmässä vaikuttavan Jouko Jääskeläisen.

Tuomelan mukaan kiperin kysymys Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on hoitoonpääsy. Kiireettömään hoitoon joutuu odottamaan Vantaalla keskimäärin 43 vuorokautta.

– Se olisi ehdottomasti saatava kahteen viikkoon, Tuomela linjaa.

Lisäksi hoitajapula on valtava haaste.

Tuomelalla on takanaan useampi vaalikampanja, ja hän on pitkäjänteisellä työllä tehnyt osaamistaan tunnetuksi.

Vantaan kaupunginvaltuustossa Tuomela uusi paikkansa kesäkuun kuntavaaleissa. Koko viime kauden hän vaikutti myös sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä.

Viimeisen vuosikymmenen aikana hän on antanut asiantuntijuutensa monipuoliseen käyttöön: Tuomela tunnetaan sote-alan suvereenina osaajana, mutta myös sisäilmaongelmien asiantuntijana, asunnottomuuden kitkemiseen sitoutuneena päättäjänä sekä ruoka-avun järjestäjänä.

Valtakunnan politiikassa Tuomela ja hänen kahdeksan vuoden ajan luotsaamansa KD Naiset ajoivat vuonna 2018 kansalaisaloitteella Suomeen vanhusasiainvaltuutetun virkaa, joka on nyt viimein perustettu. KD Naiset lanseerasivat Tuomelan kaudella vanhustenhoitoon lisäksi neljä takuuta: ruoka-, ulkoilu-, hygienia- ja yhteisötakuun.

 

Ylös