Kansanedustaja Päivi Räsänen on tekemässä kovaa vaalitulosta Kanta-Hämeessä

23.1.2022 klo 21:15 Politiikka Samuli Rissanen

Kanta-Hämeen aluevaltuustoon ehdolla ollut kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on yksi alueensa ääniharavista ja tulevan aluevaltuuston jäsen.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen on yksi Kanta-Hämeen ääniharavista, ja on menossa kirkkaasti aluevaltuustoon. Räsänen on jo kerännyt 559 ääntä, kun reilu puolet Kanta-Hämeen äänistä on laskettu.

Erikoiseksi Räsäsen valmistautumisen vaaleihin teki se, että häntä koskevien syytteiden käsittely alkaa huomenna Helsingin Käräjäoikeudessa. Räsäsen vaali-iltaa olikin seuraamassa useampi toimittaja.

Hienosti näyttää kristillisdemokraatteja menevän läpi eri alueilla

– En itse ole ehtinyt tuloksia edes pahemmin katsoa. Hienosti näyttää kristillisdemokraatteja menevän läpi eri alueilla, Räsänen kertoi hieman ennen yhdeksää vaali-iltana.

Oman alueensa tuloksia hän arvioi siten, että se on ”Hämeenlinna-painotteinen”.

Kanta-Hämeessä kristillisdemokraateille olisi tulossa kolme paikkaa, sillä Räsäsen lisäksi vanginvartija ja päihdetyöntekijä Kylli Kylliäinen ja sairaanhoitaja Irmeli Lehtonen ovat menossa aluevaltuustoon.

Päijät-Hämeen puolella kristillisdemokraatit on nostanut kannatustaan hurjasti kuntavaaleihin verrattuna Kalle Aaltosen ja Sonja Falkin johdolla. Peräti kuusi kristillisdemokraattia on menossa tässä vaiheessa aluevaltuustoon Päijät-Hämeessä.

Ylös