Kuntavaaleissa puoli vuotta sitten sata ääntä, nyt 1545 ääntä – Lohjan äänikuningas Ari Mönttinen sai aluevaaleissa varsinaisen jackpotin

24.1.2022 klo 11:09 Politiikka Samuli Rissanen

Länsi-Uudeltamaalla lohjalainen, Vihdissä terveyskeskuslääkärinä työskentelevä Ari Mönttinen on tehnyt hurjan vaalituloksen.

Mönttinen keräsi aluevaaleissa Länsi-Uudeltamaalta 1545 ääntä, joista Lohjalta ropisi kaikkiaan 1195 ääntä. Myös työpaikkakunnasta Vihdistä Mönttisen saalis oli hyvä.

Samalla Mönttisestä tuli koko Lohjan ääniharava, jonka taakse jäi valtakunnan politiikasta tunnettuja nimiä kuten Sdp:n Joona Räsänen ja perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalo suuremmista puolueista.

Mönttisen suosio nostaa KD:n kannatuksen Lohjalla peräti 8,8 prosenttiin.

Mönttisen suosio nostaa KD:n kannatuksen kaupungissa peräti 8,8 prosenttiin.

– Olen iloinen, että asiantuntijuutta arvostettiin aluevaaleissa. Kunnallisvaaleissa (2021) sain noin 100 ääntä keltanokkana, nyt kun olen yrittänyt pitää vähän profiilia yllä, niin nyt tulos on tämä. Nöyräksi vetää ja katsotaan, mitä tällä voitolla voidaan tehdä, hän kertoo.

– Tuntuu silti tosi mahtavalta, että luottoa on, Mönttinen lisää.

Mönttisen painaa se, että tuleva valtuusto näyttää hyvin espoolaiselta: Länsi-Uudenmaan 97 valtuutetusta 50 tulee olemaan Espoosta, kun kymmenen tulee Lohjalta ja kuusi on vihtiläisiä.

– Haasteita riittää saada koko maakunnan ääni kuuluviin, Mönttinen kertoo.

Kristillisdemokraattien listalla Mönttisen jälkeen seuraavina tulevat espoolaiset. Lääkäri ja kaupunginvaltuutettu Kaarina Järvenpää nappasi toisen läpimenijän paikan ja varalle tulivat kansanedustaja Antero Laukkanen ja yrittäjä, entinen pikaluistelija Mika Poutala.

Länsi-Uudellamaalla kansanedustaja Antero Laukkanen joutui jännittämään KD:n kolmatta paikkaa koko vaali-illan, kunnes aivan loppumetreillä hän jäi viivan alle. Läpimenijöitä oli siis lopulta vain Mönttinen ja Järvenpää.

– Oma unelmani näiden vaalien suhteen oli, että huikeat lääkäriasiantuntijat pääsisivät läpi. Olen siitä enemmän kuin tyytyväinen, Laukkanen kertoo.

KD:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Reija Taupila on mennyt läpi Keski-Uudellamaalla. Hänen lisäkseen läpi meni luokanopettaja Mila Lehtonen Tuusulasta.

Itä-Uudellamaalla olisi tulossa täpärästi kaksi paikkaa, kun porvoolainen merianalyytikko Jere Riikonen ja sipoolainen laulupedagogi ja sairaanhoitaja Tiina Sinkkonen ovat menossa läpi.

Ylös