Leena Rauhalan aktiivinen vaikuttajantyö jatkuu

14.2.2022 klo 15:31 Henkilöt Kristiina Kunnas

KD Naisten kunniapuheenjohtajan, neljän kauden kansanedustajan ja kuuden kauden kaupunginvaltuutetun Leena Rauhalan vaikuttajantyö jatkuu, vaikka päivänpolitiikka jäi taakse kuntavaalien 2021 jälkeen. Kaikkein lähimpänä hänen sydäntään on aina ollut auttaminen ja rinnalla kulkeminen.

Kun Leena syntyi helmikuun viimeisenä päivänä sotavuonna 1942, sai äiti Taimi Siltala kaksi tytärtä ja Leena elinikäisen läheisen ystävän, työtoverin ja siskon: kaksosensa Leean. 57 vuotta myöhemmin heistä tuli Suomen ensimmäiset kansanedustaja-kaksoset. Leena Rauhala nousi 1999 eduskuntaan Pirkanmaalta ja Leea Hiltunen toiselle kaudelleen Satakunnasta.

Leena Rauhalan kansanedustajan ura1999–2015 oli kuudentoista vuoden mittainen. Pitkään hän toimi myös KD:n naisjärjestön KD Naisten puheenjohtajana.

Leena Rauhala ja Leea Hiltunen kirjoittivat äitinsä elämäkerran, ja se julkaistiin 2002 nimellä Eduskunnan kaksosten äidin tarina.

– Taimi oli monen naisen esikuva sydämen asenteellaan, valoisana, Jumalaan luottavaisena naisena. Sain äidiltä perintönä myös rakkauden musiikkiin ja lauluun. Vaikeinakin hetkinä häntä kantoivat raskaiden menetysten jälkeen oppimansa asenne mennä empimättä eteenpäin sekä kiitollisuus ja ennen kaikkea rukous. Tätä asennetta myös meidän aikamme tarvitsee, Leena muistelee lämmöllä.

Voisi kuvitella, että sosiaalineuvos, erikoissairaanhoitaja ja lehtori, neljän kauden kansanedustaja sekä kuuden kauden kaupunginvaltuutettu Leena Rauhala viettäisi jo lokoisia eläkepäiviä.

Hän jatkaa kuitenkin aktiivista tehtäväänsä yhteiskunnan ja lähimmäisten hyväksi.

– Elämä on Jumalan antamaa lahjaa. Olen siitä kiitollinen. Samoin olen kiitollinen läheisistäni ja ystävistäni sekä eri tehtävistä, joissa voin olla mukana, Leena Rauhala sanoo syntymäpäivänsä alla.

Pirkanmaan aluevaaleissa ehdolla olleet saivat tammikuun vaaleissa tukea konkaripoliitikko-Leenalta.

– Leenan sydämellä ovat köyhät, huono-osaiset ja päähän potkitut. Leena on monessa järjestössä arvostettu hallituksen jäsen tai puheenjohtaja. Auttavassa puhelimessa Leena on tehnyt pitkään vapaaehtoistyötä, Leenaa arvostavat läheiset kertovat.

– Tämä sai hänet aikoinaan lähtemään politiikkaan, heikoimman ääneksi, kollega toteaa.

Leena Rauhala kasvatti suuren perheen ja toimi ennen kansanedustajan työtään yliopistossa sairaanhoitajien maisterikoulutusohjelmassa lehtorina. Hän on kouluttanut sekä sairaanhoitajia että uusia sosiaalityöntekijöitä, ja opetushoitajana lääkäreitä.

Leena Rauhala kasvatti suuren perheen ja toimi ennen kansanedustajan työtään yliopistossa sairaanhoitajien maisterikoulutusohjelmassa lehtorina. Hän on kouluttanut sekä sairaanhoitajia että uusia sosiaalityöntekijöitä, ja opetushoitajana lääkäreitä.

Tehtäviä ja painavia vastuita on tullut, mutta nuoruudesta lähtien hänen sydämensä asenteena on ollut auttaminen ja rinnalla kulkeminen.

Vaikuttajan työ jatkuu. Leena Rauhala kokee saamansa tehtävät Jumalan johdatukseksi. Hän toimii tai on toiminut lukuisien eri järjestöjen ja yhteisöjen hallituksissa. Hän on Krellin Hämeen piirin ja ViaDia Pirkanmaan puheenjohtaja, kuten myös sosiaalista kuntoutusta tuottavan Sopimusvuori ry:n. Hallituksen jäsen hän on Elämänpuussa sekä Tampereen NNKY:ssä.

Hän haluaa olla äänenä uupuneille ja rikkoutuneille, ja on ajanut nuorten sekä mielenterveysongelmaisten asioita.

–  Aina on niitä, joilla ei ole rahaa eikä rohkeutta ajaa omia asioita. Häpeän tunne on monella päällimmäisenä, Rauhala suree.

KD Naiset nimesi Leena Rauhalan lokakuussa 2021 kunniapuheenjohtajakseen.

– Tätä työtä ei tehdä oman edun tavoittelemisen vuoksi, vaan yhteisten asioiden eteenpäin viemiseksi. Heikoimmista on KD Naisissa haluttu aina pitää huolta. Heidän äänensä on saatava kuuluviin, totesi kunnianosoituksen vastaanottanut Leena Rauhala tuolloin.

 

Ylös