– Nyt tarvitaan malttia ja diplomatiaa, eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman viestittää presidentti Niinistön tapaamisen jälkeen

21.2.2022 klo 19:39 Politiikka Samuli Rissanen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tavannut eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat tänään maanantaina 21. helmikuuta.

Ajankohtaisina aiheina olivat Ukrainan konflikti, Venäjän esittämät vaatimukset ja erilaiset mahdollisuudet tilanteen ratkaisemiseksi.

Presidentti Niinistö kertoi alustuksessaan puheenjohtajille käsityksensä tämänhetkisestä kansainvälispoliittisesta konfliktitilanteesta, Ukrainasta ja Venäjän esittämistä vaatimuksista sekä erilaisista mahdollisuuksista tilanteen ratkaisemiseksi.

Lisäksi presidentti avasi näkemystään Suomen turvallisuuspoliittisesta keskustelusta ja siihen liittyvästä suhtautumisesta Natoon.

Niinistö korosti yhteiskunnan sietokyvyn laaja-alaista vahvistamista

Erityisesti presidentti Niinistö korosti yhteiskunnan sietokyvyn laaja-alaista vahvistamista. Uudet teknologiat kuten keinoäly ja kvanttiteknologia luovat myös uudenlaisia, epäsymmetrisiä uhkia.

– Ne, samoin kuin laajempi hybridikokonaisuus, vaativat uudenlaista turvallisuusotetta ja kriittisen infrastruktuurin suojaamista. Tästäkin syystä on tärkeää, että suomalainen tietoyhteiskunta pysyy kansainvälisesti kilpailukykyisenä.

Alustuksen jälkeen käytiin avointa ja rakentavaa keskustelua edellä olevista teemoista, Tasavallan presidentin kansliasta tiedotetaan. Kaikki käydyt keskustelut olivat luottamuksellisia.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja ja eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman totesi tapaamisen jälkeen twitter-tilillään, että ”nyt tarvitaan malttia ja diplomatiaa”.

Tapaamiseen osallistuivat Östmanin ohella puoluejohtajat Sanna Marin, Petteri Orpo, Annika Saarikko, Anna-Maja Henriksson ja Harry Harkimo sekä puolueidensa edustajina eduskuntaryhmän puheenjohtajat Ville Tavio, Jussi Saramo ja Atte Harjanne.

Ylös