”Helsingin pitäisi pyytää Kiova ystävyyskaupungikseen ja antaa pitempiaikaista tukea” – Mika Ebelingin valtuustoaloitteella on 17 allekirjoittajaa

3.3.2022 klo 11:23 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Helsingin kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling on jättänyt valtuustoaloitteen, jossa Kiovasta tulisi Helsingin ystävyyskaupunki.

– Ukraina on joutunut Venäjän järkyttävän hyökkäyksen kohteeksi ja Ukrainan pääkaupunki Kiova on uhattuna. Ukraina ja Kiova tarvitsevat ystäviä ja apua, Ebeling perustelee aloitettaan, jolla on 17 allekirjoittajaa.

Aloitteessa ehdotetaan, että Helsinki pyytää Kiovaa ystävyyskaupungikseen ja valmistautuu pitempiaikaisen humanitaarisen avun antamiseen kaupungin asukkaille.

– Toivon esimerkkimme kannustavan muita Euroopan Unionin suurkaupunkeja samaan

– Toivon esimerkkimme kannustavan muita Euroopan Unionin suurkaupunkeja samaan, Ebeling sanoo.

Ukrainan sota muuttaa hänen mukaansa Eurooppaa pysyvästi.

– Pahimmassa tapauksessa näemme ydinsodan, parhaassa tapauksessa prosessi johtaa vallanvaihtoon Venäjällä.

Mittasuhteista kertoo Ebelingin mukaan se, että jos Ukrainasta lähtee pakoon miljoona ihmistä ja heidät jaettaisiin tasan EU:n jäsenvaltioiden asukaslukujen suhteessa, niin Suomeen tulisi noin  12 500 pakolaista.

– Meidän on oltava siihen valmiita. Kun Venäjän johto on näyttänyt ukrainalaisille sotaa, näyttäkäämme me lämmintä sydäntä. Viestimme ei mene vain ukrainalaisille, vaan tavallisille rauhantahtoisille kansalaisille myös Venäjällä. Silloin hekin tajuavat kummanlaisen tulevaisuuden haluavat.

Ylös