KD Naiset: Lastensuojelu on saatava kuntoon – riskissä olevia perheitä tuettava ajoissa

29.3.2022 klo 11:49 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien naisjärjestö KD Naiset on huolissaan siitä, ettei suuressa riskissä olevia perheitä saada tuettua ajoissa. – Byrokratia ei saa olla esteenä, vaan salassapitosäännöksiä on purettava ja saatava korjauksia lastensuojelulakiin niin, että viranomaisilla on mahdollisuus toimia ajoissa ja riittävän järeästi, KD Naiset vaatii.

KD Naiset muistuttaa, että perhesurma on aina pysäyttävä tapahtuma, joka saa pohtimaan siihen johtaneita syitä.

– Perhesurmia tapahtuu Suomessa muutama vuosittain. Niiden takaa voi löytyä hajonneita parisuhteita ja erilaisia mielenterveyshäiriöitä, yhtä selittävää tekijää ei kuitenkaan ole.

Meidän kaikkien tehtävä on suojella lapsia.

– Meidän kaikkien tehtävä on suojella lapsia, olimme sitten naapureita, tuttavia, opettajia tai muita. Meidän tehtävämme on puuttua tilanteisiin silloin kun havaitsemme jotakin.

KD Naiset huomauttaa, että yksi tilanteeseen puuttumisen keino on lastensuojeluilmoituksen tekeminen.

– Tämän jälkeen on lastensuojelun tehtävä lähteä työskentelemään perheen kanssa.

KD Naiset haluaa tuen ajoissa perille.

– On suuri huoli siitä, ettemme saa suuressa riskissä olevia perheitä kiinni ja tuettua heitä ajoissa. On käsittämätöntä, että vaikka perheistä tehdään lastensuojeluilmoituksia, asioihin näytetään puuttuvan mutta ei riittävän järeästi.

– Jokainen perhesurma on epäonnistuminen. Onko lastensuojelulaissa epäkohtia joihin pitää saada korjauksia?

KD Naiset vaatii eri viranomaisten laajempaa yhteistyötä.

KD Naiset vaatii eri viranomaisten laajempaa yhteistyötä, lainsäädännöllisten esteiden purkamista erityisesti koskien salassapitosäännöksiä ja korjauksia lastensuojelulakiin niin, että viranomaisilla on mahdollisuus toimia ajoissa ja riittävän järeästi.

– Byrokratia ei saa olla este lastemme suojelulle, KD Naiset muistuttaa.

Ylös