Kristillisdemokraattien puoluehallitus koolla päättämässä puolueen Nato-kannasta

23.4.2022 klo 13:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluehallitus on koolla Kauniaisissa. Poliittisessa keskiössä on kannan muodostaminen Nato-jäsenyyden hakemiseen.

– Tämä kokous on nimenomaan meidän omaa puoluettamme varten. On tärkeää, että Nato-jäsenyydestä käydään laaja kansalaiskeskustelu, jossa puolueet ovat merkittävässä roolissa, puheenjohtaja Sari Essayah muistuttaa.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan laittoi eduskunnan pohtimaan turvallisuuspoliittista asemaamme. Tämä on täysin historiallinen tilanne sekä puolueellemme että koko Suomelle.

Tämä on täysin historiallinen tilanne sekä puolueellemme että koko Suomelle.

Koolla Kauniaisissa on puoluehallitus. Puoluejohdosta paikalla ovat kaikki, eli puheenjohtaja Essayah’n lisäksi varapuheenjohtajat Peter Östman, Tiina Tuomela ja Pirkka Aalto sekä puoluesihteeri Elsi Ranta. Puheenvuoron keskustelussa piti Teamsin kautta Turussa vierailulla ollut kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen, joka on julkisesti jo asettunut Natoon liittymisen kannalle.

Viime elokuussa pidetyn KD:n puoluekokouksen kanta oli vielä selvästi kielteinen Naton jäsenyyteen. KD Nuorten aloite ”Suomen on haettava Naton jäsenyyttä” ei silloin mennyt läpi. Puoluehallituksen kanta oli, että aloite hylätään.

Äänestyksessä 61 prosenttia päätyi tuolloin hylkäyksen kannalle. Nato-jäsenyyden hakemista puolsi 35 prosenttia. Loput eivät osanneet muodostaa kantaansa.

 

Ylös