Pirkanmaan Kristillisdemokraatit starttasi valmistautumisen eduskuntavaaleihin

23.4.2022 klo 08:53 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Pirkanmaan KD aloitti eduskuntavaaleihin valmistautumisen kevätkokouksessaan Koivulahden Rapukartanolla Vilppulassa. Samana päivänä kokoonnuttiin myös KD-aluevaltuutettujen kuntavierailun asukastapahtumaan Mäntän klubille.

KD Pirkanmaan kevätkokous pidettiin tunnelmallisella Koivulahden Rapukartanolla Vilppulassa. Koronapandemian myötä muuttuneista kokouskäytännöistä kertoi se, että KD:n tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus piti poliittisen katsauksensa Teamsin välityksellä.

Jossain vaiheessa pandemiaa kokoonnuttiin ainoastaan virtuaalisesti, nyt voidaan pitää hybridikokouksia, joissa osa osallistujista voi seurata kokousta etänä. Varakansanedustaja, aluevaltuutettu ja Parkanon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kauko Turunen osallistui kokoukseen paikan päällä.

– Tanuksen poliittinen katsaus oli ajankohtainen ja hyvin koskettava. Hän kertoi terveiset eduskunnan istunnosta, jossa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli pitänyt videopuheensa, kiittää toiminnanjohtaja Riitta Haapala.

Mänttä-Vilppulan kaupungin tervehdyksen Pirkanmaan Kristillisdemokraateille toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marika Ala-Herttuala.

Kokous aloitti valmistautumisen ensi kevään eduskuntavaaleihin. Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies innosti koulutusosiossaan vaalikampanjaan ja rohkaisi kuulijoita uuteen koitokseen.

– Piirikokousedustajia oli runsaasti koolla. Vihdoin oli mahdollisuus taas olla yhdessä, tärkeiden asioiden äärellä, toteaa toiminnanjohtaja Haapala.

Vihdoin oli mahdollisuus taas olla yhdessä, tärkeiden asioiden äärellä.

Samana päivänä kuultiin Mäntän klubilla hetki politiikan porinoita, kun KD Pirkanmaan aluevaltuutetut kutsuivat kuntavierailullaan väkeä asukastapahtumaan kahville ja juttelemaan ajankohtaisia.

Tässä ryhmässä uskallettiin nostaa pöydälle myös Nato.

– Kaikki näkökulmat olivat sallittuja. Tämän ryhmän emäntänä oli aluevaltuutettu, Pirkkalan  Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen.

Pirkanmaan aluevaltuutetuiksi valittiin tammikuun vaaleissa erikoislääkäri-kansanedustaja Sari Tanus Tampereelta, yrittäjä Kauko Turunen Parkanosta, sosiaalipsykologi ja sote-opettaja Riitta Kuismanen Pirkkalasta sekä toimitusjohtaja Sirpa Pursiainen Tampereelta.

Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies innosti koulutusosiossaan ensi kevään eduskuntavaalikampanjaan. (Kuva Riitta Haapala)

Kristillisdemokraattien tulevaisuus on sen nuorissa. (Kuva Riitta Haapala)

Puheenvuoro yrittäjä Kauko Turusella. Parkanon kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta tuli aluevaltuutettu tammikuun vaaleissa. (Kuva Riitta Haapala)

Mäntän klubilla pidettiin KD:n aluevaltuutettujen järjestämä asukastilaisuus. Keskellä aluevaltuutettu, KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen sekä KD:n järjestöpäällikkö Mikko Rekimies. (Kuva Riitta Haapala)

Ylös