Kristillisdemokraatit tavoittelee Savo-Karjalassa kahta kansanedustajaa

21.4.2022 klo 11:29 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Savo-Karjalassa kristillisdemokraattien tavoitteena on kaksi kansanedustajaa ja äänimäärän nousu niin, että saataisiin yli 20 000 ääntä.

Savo-Karjalan kristillisdemokraatit valmistautuvat kevään 2023 eduskuntavaaleihin.

Tavoitteena on kaksi kansanedustajaa ja äänimäärän nousu siten, että ääniä saataisiin yli 20 000. Huhti-toukokuussa asetetaan ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat, KD:n Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon piirien päätöksillä.

KD:n Pohjois-Karjalan piiri kokousti Liperin uudella Ylämyllyn yläkoululla 9. huhtikuuta. Vierailijana oli puolueen puheenjohtaja, Savo-Karjalan lapinlahtelainen kansanedustaja Sari Essayah.

KD lähetti jäsenistölleen Nato-asiaa koskevan kyselyn.

Essayah puhui Venäjän Ukrainaan kohdistuneen brutaalin hyökkäyksen vaikutuksista Suomen turvallisuustilanteeseen. KD lähetti jäsenistölleen Nato-asiaa koskevan kyselyn ennen pääsiäistä. Puheenjohtaja toivoi jäsenten vastaavan aktiivisesti. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa kenttäväen ajatuksia Nato-asiasta. Kristillisdemokraattien puoluehallitus keskustelee aiheesta kokouksessaan 23.–24. huhtikuuta.

Essayah avasi Pohjois-Karjalan piirikokoukselle Nato-jäsenyyden parlamentaarista valmistelua ja prosessin etenemistä eduskunnassa.

– Pidän tärkeänä, että aiheesta käydään sekä laajaa kansalaiskeskustelua että eri puolueiden sisäistä keskustelua ja myös puolueiden välistä keskustelua. Kyseessä on päätös, joka tulee vaikuttamaan vuosikymmeniksi eteenpäin, Essayah totesi.

 

 

 

 

 

 

Ylös