Kristillisdemokraatit nimesi ensimmäisen ehdokkaan Oulun vaalipiiriin – Oulaisten Matti Heikkinen eduskuntavaaleihin

2.5.2022 klo 19:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Oulaisten kaupunginvaltuutettu ja Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuutettu Matti Heikkinen on Kristillisdemokraattien ensimmäinen eduskuntavaaliehdokas Oulun vaalipiirissä. KD:n kevätkokous lähetti vahvan terveisensä julkilausumassaan, jossa se haluaa edistää Kainuun säilymistä elinvoimaisena.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri kokoontui vapunaattona 30. huhtikuuta hybridikevätkokoukseen. Fyysinen kokous pidettiin Kainuun opistolla Mieslahdessa. Muut kokousedustajat osallistuivat Teamsissa.

Kevätkokous antoi julkilausuman, jossa se haluaa edistää Kainuun säilymistä elinvoimaisena.

Kokous nimesi piirin ensimmäisen eduskuntavaaliehdokkaan. Oulaistelainen Matti Heikkinen on sekä Oulaisten kuntavaalien äänikuningas ja kaupunginvaltuutettu että myös tuore Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuutettu. Matti Heikkisen kuntavaalien 2021 jälkeisen haastattelun voi lukea täällä.

Julkilausumassaan Kristillisdemokraattien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri haluaa olla edistämässä Kainuun elinvoimaisuutta.

– Alueen tärkeitä kysymyksiä ovat kaivostoimintaa säätelevän lain uudistaminen, tiestön kunnossapito, lento- ja raideliikenteen edistäminen, työpaikkojen ja tarjolla olevan työvoiman kohtaaminen sekä kestävän matkailun ja koulutusmahdollisuuksien kehittäminen, piirikokouksen julkilausuma toteaa.

Kristillisdemokraattien mielestä Kainuun elinkeinorakenteen monipuolistaminen ja uudistaminen ovat tärkeitä.

Kristillisdemokraattien mielestä Kainuun elinkeinorakenteen monipuolistaminen ja uudistaminen ovat tärkeitä.

– Odotamme alueelle paluumuuttajien lisäksi myös uudisasukkaita. Kainuun houkuttavuus paranee, kun tarjolla on kiinnostavia työmahdollisuuksia kaivosteollisuuden ja metsäalan lisäksi myös tutkimuksen ja koulutuksen aloilla. Hoitaja-, lääkäri- ja opettajapulaan auttavat esimerkiksi monipuoliset perhepalvelut ja lisäkoulutus- sekä harrastusmahdollisuudet. Etätyön yleistymisen myötä digipalvelut kehittyvät ja hyödyttävät kaikenikäistä väestöä, KD-piiri muistuttaa.

Kehittyvä Kainuu tarjoaa hienoja luontoelämyksiä ja kutsuvia kotipaikkoja. Niiden lisäksi KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiriväki haluaa Kainuuseen monipuolisia työ- ja koulutusmahdollisuuksia, jotta tekemistä riittää koko perheelle.

– Pitkien välimatkojen alueella on tärkeää tietää, että tie vie perille ja välineitä väen liikuttamiseen on tarjolla. Hyvin hoidettuna kainuulainen maa- ja metsätalous on osa koko Suomen huoltovarmuutta. Elinvoimainen Kainuu turvaa kaikkien suomalaisten tulevaisuutta, kun puolustustahtoa ihmisen ja luonnon hyvinvoinnin suojaamiseksi riittää.

 

Ylös