KD:n puoluevaltuusto vaatii hallitukselta toimia suomalaisten ostovoiman tukemiseksi – ”Missä ne viipyvät?”  

16.5.2022 klo 15:39 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto kritisoi hallitusta ja kysyy, missä viipyvät sen toimet suomalaisten ostovoiman tukemiseksi.

KD:n puoluevaltuusto on huolissaan nousevista elinkustannuksista.

– Suomalaisten arjen menot ovat kallistuneet tuntuvasti. Myös korkojen nousu uhkaa kaventaa kotitalouksien taloudellista liikkumavaraa, puoluevaltuusto toteaa kannanotossaan.

KD:n puoluevaltuusto peräänkuuluttaa hallitukselta toimia kotitalouksien ostovoiman turvaamiseksi.

– Jokaisella pitää olla varaa ostaa ruokaa, liikkua ja asua. Hallituksen on ensitöikseen peruttava hallituskauden alussa tekemänsä korotukset polttoaineveroon, Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii.

Puoluevaltuusto huomauttaa, että hallitus pystyisi halutessaan vaikuttamaan verollisesti myös ruokakassin hintaan ruoan arvolisäveroa alentamalla.

Puoluevaltuusto muistuttaa omavaraisuuden merkityksestä ja tarpeesta tukea kannattavuuskriisin keskellä eläviä viljelijöitä.

Puoluevaltuusto muistuttaa omavaraisuuden merkityksestä ja tarpeesta tukea kannattavuuskriisin keskellä eläviä viljelijöitä.

– Globaalin ruokakriisin edessä ei kotimaista tuotantoa pidä jättää oman onnensa nojaan. On absurdia, että ruuan hinta nousee samalla kun tuottajilla eivät riitä rahat sen tuottamiseen.

On absurdia, että ruuan hinta nousee samalla kun tuottajilla eivät riitä rahat sen tuottamiseen. – KD:n puoluevaltuusto

Kristillisdemokraatit on esittänyt viime vuoden vaihtoehtobudjetissaan ja maaliskuussa julkaistussa maatalouden kriisipaketissa kymmeniä toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.

 

Ylös