Venäjä ei jätä tilaa muille ratkaisuille, Antero Laukkanen sanoo Nato-keskustelussa

16.5.2022 klo 16:00 Eduskunta Samuli Rissanen

– Natoon liittyminen ei ole ensisijainen unelmani, kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen myöntää.

– Olisin toivonut, että Suomi voisi elää maailmassa, jossa ei tarvita vastakkainasettelua ja puolustusliittoja, joissa uhkiin vastataan vielä suuremmalla uhalla, Laukkanen sanoi eduskunnan suuressa salissa.

Venäjän toimet kuitenkin pakottavat hänen mukaansa koko euroalueen ryhdistäytymään muun läntisen maailman kanssa yhteiseen rintamaan, varautumaan Venäjän vihamielisiin toimiin.

– Venäjä ei jätä tilaa muille ratkaisuille. Nato-jäsenyydellä haemme ja turvaamme laajemmat hartiat maamme rajojen puolustamiselle, Laukkanen totesi.

– On selvää, että Nato kiihkeästi haluaa Suomen ja Ruotsin jäsenikseen.

Hän ei pitänyt ihmeenä myöskään sitä, että tässä turvallisuustilanteessa suomalaiset ovat pragmaattisia ja jopa 80 prosenttia heistä kannattaa Nato-jäsenyyttä.

– On selvää, että Nato kiihkeästi haluaa Suomen ja Ruotsin jäsenikseen. Meistä on Natolle merkittävää hyötyä. Nato ja erityisesti Yhdysvallat saa uuden pysyvän seuranta-aseman Suomen maaperälle. On myös selvää, ettei Venäjä tätä hyvällä katso, vaan tulee arvioimaan oman toimintansa Suomen ja nyt myös Naton rajalla, Laukkanen tiivisti.

Hän myös kertoi avoimesti omasta unelmastaan:

– Unelmani on maailma, jossa kaikki maailman maat ovat sitoutuneet rauhan rakentamiseen. Jossa kaikki maat kunnoittavat toistensa itsenäisyyttä ja maanrajoja.Tai kuten Raamattu sanoo: Autuaita tai onnellisia ovat rauhantekijät. Toisessa kohdassa: Pukekaa jalkaanne rauhan jalkineet, toisin sanoen, ottakaa askeleita, joista seuraa rauhaa ja tyytyväisyyttä kaikkialle.

– Tähän unelmaan olen sitoutunut, enkä luovu unelmastani edes tässä tilanteessa, jossa Venäjä raukkamaisesti tuhoaa Ukrainaa ja kohdistaa sotavoimansa siviileihin.

 

 

Ylös