”Suomi ei ole tekemässä kardinaalimunausta” – Peter Östmanin mukaan historiallinen Nato-päätös on oikea

16.5.2022 klo 14:24 Eduskunta Samuli Rissanen

– Suomi ei ole tehnyt eikä ole tekemässä kardinaalimunausta, kun me haemme Naton jäseneksi. Me teemme sen, mitä meiltä odotetaan ja mitä meidän tulee tehdä se, mitä on oikein tehdä, Peter Östman sanoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman siteerasi jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothia eduskunnan Nato-keskustelussa.

Ei koskaan enää yksin.

– ”Ei koskaan enää yksin.” Tämä on niin vahva viesti meille päättäjille. Liittymällä puolustusliitto Natoon Suomi ei olisi enää yksin.

Toisin kuin Valta kuuluu kansalle-ryhmän Ano Turtiainen uskotteli, Östman ei kutsuisi Nato-jäsenyyttä ”kardinaalimunaukseksi.”

Nato vahvistaisi Östamnin mukaan turvallisuutta muuttuneessa toimintaympäristössä ja kynnys sotilaalliseen voimankäyttöön itämeren alueella ja Suomen lähialueilla kasvaisi Suomen Nato-jäsenyyden myötä.

– Se vahvistaisi samalla Itämeren alueen ja Pohjois-Euroopan vakautta ja turvallisuutta.

Östman muistutti, että eduskunta on tekemässä historiallista päätöstä.

– Prosessin aikana keskustelua on ollut sekä valiokunnissa että täysistunnossa. Ne on käyty hyvässä yhteishengessä siksi haluankin kiittää tasavallan presidenttiä, hallitusta ja eduskunnan puhemiestä erittäin hyvin hoidetusta prosessista ja yhteistyöstä.

Ylös