Eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmä kiittää lisätalousarviossa ukrainalaisille osoitetusta tuesta

31.5.2022 klo 18:02 Politiikka Samuli Rissanen

Suurin yksittäinen menolisäys kohdistuu Ukrainasta sotaa pakenevien vastaanottomenoihin. Se on suuruudeltaan noin 400 miljoonaa euroa.

Eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmä kiittää hallitusta lisätalousarviossa Ukrainaan osoitetusta tuesta.

Eduskunnassa tänään lähetekeskustelussa ollut hallituksen esitys vuoden 2022 toiseksi lisätalousarvioksi sisältää runsaasti panostuksia sekä Suomeen tulleiden ukrainalaispakolaisten tukemiseen, että maan jälleenrakennukseen.

Kaikkiaan ukrainalaisten tukemiseen Suomessa ja paikan päällä Ukrainassa esitetään lisätalousarviossa noin 670 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan ukrainalaisten tukemiseen Suomessa ja paikan päällä Ukrainassa esitetään lisätalousarviossa noin 670 miljoonaa euroa.

Suurin yksittäinen menolisäys kohdistuu Ukrainasta sotaa pakenevien vastaanottomenoihin, jotka ovat suuruudeltaan noin 400 miljoonaa euroa. Vastaanoton asiakkaille maksettaviin tukiin esitetään noin 95 miljoonan euron lisäystä ja Ukrainasta sotaa pakenevien lasten varhaiskasvatukseen 67 miljoonaa.

Lisäksi lisätalousarviossa esitetään 70 miljoonan euron lisäystä kehitysyhteistyöhön Ukrainan akuutin humanitaarisen tilanteen helpottamiseksi ja jälleenrakennuksen tukemiseksi sekä 5 miljoonaa euroa siviilipuolen materiaaliavun kustannuksiin.

 

 

Ylös