– Meidän täytyy puolustaa eurooppalaisia, kristillisiä ja demokraattisia arvoja, EPP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Manfred Weber vetosi

1.6.2022 klo 14:18 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen Manfred Weber on valittu Euroopan kansanpuolueista ja kristillisdemokraateista koostuvan kattojärjestö EPP:n uudeksi puheenjohtajaksi.

EPP:n puoluekokoukseen Rotterdamissa osallistunut kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah onnitteli tuoreeltaan Weberiä.

– Jatketaan kristillisdemokraattisten arvojen puolustamista Euroopassa

– Jatketaan kristillisdemokraattisten arvojen puolustamista Euroopassa, Essayah totesi Weberille Twitter-viestissään.

Kristillisdemokraattien delegaatiossa EPP:n kokouksessa olivat Sari Essayahin ohella puolueen varapuheenjohtajat Peter Östman ja Tiina Tuomela sekä puoluesihteeri Elsi Ranta.

Helsingin puoluekokouksessa marraskuussa 2018 kristillisdemokraatit tuki niin ikään Weberiä hänen pyrkimyksessään päästä EPP:n kärkiehdokkaaksi komission puheenjohtajan pestiin.

Nyt EPP:n johtoon valittu Weber totesi puheessaan, että tarvitaan rohkeutta, vahvuutta ja yhtenäisyyttä tämän ajan kriisien kohtaamisessa.

– Meidän on puhuttava yhdellä äänellä. Euroopan on tärkeää seisoa omilla jaloillaan globalisoituneessa maailmassa. Näemme, että eurooppalaisesta elämäntavasta huolehditaan. Meidän täytyy muistaa ja puolustaa eurooppalaisia, kristillisiä ja demokraattisiä arvoja.

Kristillisdemokraattien delegaatiossa EPP:n kokouksessa olivat Essayahin ohella puolueen varapuheenjohtajat Peter Östman ja Tiina Tuomela sekä puoluesihteeri Elsi Ranta.

Ylös