Peter Östman: ”Eurooppa ei saa turtua Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa”

3.6.2022 klo 14:28 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Peter Östman vetoaa siihen, että Eurooppa ja muut demokratiaa puolustavat maailman maat eivät unohtaisi ukrainalaisten hätää. – Ukraina taistelee ihmisoikeuksien ja kansalaisvapauksien puolesta koko Euroopassa, eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Östman muistuttaa.

Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa tasan 100 vuorokautta sitten.

Eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman muistuttaa, että sota on hyökkäys myös demokratian arvoja ja periaatteita sekä ihmisoikeuksia vastaan ja kansainvälisiä sopimuksia vastaan.

– Kiitos ukrainalaisille siitä, että he ovat olleet ja edelleen ovat valmiita taistelemaan oman itsenäisen kotimaansa puolesta valtavista uhrauksista huolimatta, Östman toteaa.

– Samalla he taistelevat demokratian, ihmisoikeuksien ja kansalaisvapauksien puolesta koko Euroopassa.

Niin humanitaarisen kuin sotilaallisenkin avunannon on jatkuttava. – Peter Östman

– Ukraina on osoittanut vahvan halunsa kuulua Eurooppaan ja anonut EU:n jäsenyyttä. EU-maiden pitää toivottaa Ukraina tervetulleeksi ja omalta osaltaan tehdä parhaansa, jotta tuo tavoite toteutuisi mahdollisimman pian, Östman sanoo.

– Eurooppa eivätkä muut demokratiaa puolustavat maailman maat saa turtua sotaan ja unohtaa ukrainalaisten hätää.

– Niin humanitaarisen kuin sotilaallisenkin avunannon on jatkuttava, jotta pian näemme sen päivän, kun sota päättyy Ukrainan voittoon ja maan jälleenrakennus saadaan hyvään vauhtiin, jotta maassa voidaan jatkaa elämää vapaina ja itsenäisinä, Östman vaatii.

Ylös