Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies kannustaa kristillisdemokraatteja:  ”Jo seurakuntavaaleissa kannattaa olla mukana”

21.6.2022 klo 08:42 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

KD:n järjestöpäällikkö Mikko Rekimies kannustaa lähtemään ehdolle syksyn seurakuntavaaleihin, sekä osallistumaan osuukauppa- ja osuupankkivaaleihin.

– Puolue ei ole perinteisesti ollut seurakuntavaaleissa mukana omilla listoilla, mutta ehdolle pääsee muutenkin. Jokaiset vaalit tuovat näkyvyyttä ja tunnettuutta, Mikko Rekimies toteaa.

– Jokaisen paikkakunnan ja seurakunnan sisällä kannattaa suunnitella, millainen lista voi tuoda parhaan mahdollisen vaalituloksen. Joissain seurakunnissa se voi tulla KD:n omalla listalla mutta suurimmassa osassa seurakuntia laaja saman arvopohjan ehdokkaiden yhteinen lista tuo parhaan tuloksen. Silloin samalle listalle voi saada myös niitä henkilöitä, jotka eivät ole vielä politiikassa mukana, mutta seurakunnan asiat kiinnostavat.

– Seurakuntavaaleissakin on tärkeintä, että ehdokaslistalla on mahdollisimman paljon ehdokkaita ja että se on monipuolinen ja ehdokasjoukoltaan laaja. Seurakuntavaaleissa on käytössä sama vaalijärjestelmä kuin on eduskuntavaaleissa, eli ehdokkaiden iso määrä samalla ehdokaslistalla on todella tärkeä tekijä.

Ehdokkaiden iso määrä samalla ehdokaslistalla on todella tärkeä tekijä.

– Eikä seurakuntavaaleissa tarvitse pelätä uskonnon ja politiikan sekoittumista, sillä kirkon hallinnossa on todella paljon talouteen ja tulevaisuuteen liittyvää vaikuttamista.

Järjestöpäällikkö kehottaa seuraamaan myös paikallisen osuuskaupan ja osuuspankin vaaleja.

– Niissä ehdokkaaksi lähtevän on toki oltava osuuskaupan tai -pankin jäsen, hän muistuttaa.

 

 

 

 

Ylös