KD nimesi Savo-Karjalaan: Heidi Hartikainen Varkaudesta ja Kari Pohjola Kuopiosta ehdolle eduskuntavaaleihin

23.6.2022 klo 17:33 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaiksi Savo-Karjalassa nimettiin viiden aiemman lisäksi varkautelainen Heidi Hartikainen ja kuopiolainen Kari Pohjola.

Kristillisdemokraatit nimittivät lisää eduskuntavaaliehdokkaita Savo-Karjalan vaalipiirissä, jossa puolue tavoittelee kasvua ja kahta kansanedustajaa.

KD tavoittelee kahta kansanedustajan paikkaa Savo-Karjalassa.

Varkautelainen Heidi Hartikainen on kaupunginvaltuutettu, Kristillisdemokraattien maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja ja hyvinvointialueen varavaltuutettu. Hartikainen työskentelee tällä hetkellä Varkauden kaupungilla hanketyöntekijänä tulevaisuuden sote-keskusmallissa ja hän on koulutukseltaan sosionomi ja yhteisöpedagogi.

Heidi Hartikainen, Varkaus

Hartikainen on työskennellyt myös kehitysyhteistyöharjoittelussa Bosniassa sekä suunnitellut vuosia sosiaali- ja terveysalan yhdistysten verkostojärjestön toimintaa. Hän on naimisissa ja kolmen teini-ikäisen lapsen äiti.

Kari Pohjola, Kuopio

Kuopiolainen Kari Pohjola työskentelee autoalalla myyjänä. Edellisissä eduskuntavaaleissa 2019 Pohjola keräsi  lähes 700 ääntä perussuomalaisten listalla, mutta on sittemmin siirtynyt kristillisdemokraatteihin ja toimii nyt aktiivisesti Kuopion KD:n paikallisosastossa. Pohjola on naimissa, hänellä on kaksi aikuista lasta ja kolme lastenlasta.

Aiemmin nimetyt ehdokkaat ovat sairaanhoitaja/sosionomi ja yrittäjä Pirjo Backman, Suonenjoki, kansanedustaja, KTM Sari Essayah, Lapinlahti, terveyskeskuslääkäri, LL Annukka Ojala, Kuopio, sosiaaliohjaaja, sosionomi Maija Silvennoinen, Liperi sekä kirjanpitäjä, merkonomi Jari-Matti Turpeinen, Outokumpu.

Kristillisdemokraatit nimeävät loput kahdeksan ehdokasta kahdessa erässä vaalipiirin molempien piirijärjestöjen, Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan, yhteistyönä.

 

 

Ylös