”Harkitsin asiaa pitkään ja perusteellisesti” – Peter Östman on ehdolla eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiirissä

29.8.2022 klo 15:33 Politiikka Samuli Rissanen

Peter Östman on päättänyt asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Östman on Kristillisdemokraattien kolmannen kauden kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä sekä puolueen 1. varapuheenjohtaja.

– Puolueen piirijärjestöt ovat pyytäneet minua asettumaan ehdolle, ja olen harkinnut asiaa pitkään ja perusteellisesti. Suomen ja Euroopan tilanne on hyvin vaikea. Tulevina vuosina päätöksenteossa tarvitaan yhteistyökykyä, rohkeutta ja vakautta. Haluan omalta osaltani olla käytettävissä tähän työhön, jos äänestäjät niin haluavat, Östman kertoo.

Haluan tulevallakin kaudella tehdä työtä suomalaisen maatalouden ja huoltovarmuuden eteen.

Hän on eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, ja haluaa tulevallakin kaudella tehdä työtä suomalaisen maatalouden ja huoltovarmuuden eteen.

Lisäksi Östman on sekä ulkoasiainvaliokunnan että Suuren valiokunnan varajäsen ja toimii eduskunnan Ukraina- ja Israel-ystävyysryhmien puheenjohtajana. Hän seuraa tiiviisti kansainvälisten suhteiden kehitystä.

Ukrainassa soditaan edelleen, ihmiset kärsivät ja kansainvälinen tilanne on herkkä. Työtä on tehtävä kaikilla tasoilla rauhan ja demokratian eteen, mutta myös hädässä olevien auttamiseksi.

Yrittäjätaustansa vuoksi Östman on kautta eduskuntauransa puolustanut ahkerasti pienten ja keskisuurten yritysten asemaa. Sitä hän haluaa jatkaa myös tulevaisuudessa.

– Ilman kasvua ei Suomen taloutta saada kuntoon. Kasvu syntyy yrityksissä. Valtiovallan tehtävä on luoda eväät kasvuun. Poliitikkojen on käytettävä kaikki keinot, jotta Suomi on hyvä paikka yrittää, nykyiset yritykset pääsevät kasvamaan ja uusia yrityksiä syntyy, Östman visioi.

Ylös