”Huoltovarmuus, hoitajat, perheet, työllisyys ja talous” – Puoluesihteeri Elsi Ranta kertoo KD:n poliittisesta viestistä

2.9.2022 klo 19:58 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskuntavaaleihin on aikaa 7 kuukautta. Kristillisdemokraattien valmistautumisesta vaaleihin ja poliittisesta viestistä kertoo puoluesihteeri Elsi Ranta. Hän on KD-Kompassi-ohjelman tämän viikon haastateltava.

Puoluesihteeri ja vaalipäällikkö Elsi Ranta kertoo KD-Kompasissa, että vaaleihin valmistautuminen aloitettiin jo keväällä.

– Silloin kävimme tilannekuvaa läpi ja aloitettiin puolueen strategiatyö.

Strategia ja vaalisuunnitelmat on sittemmin hyväksytty ja viikko sitten julkaistiin KD:n  huoltovarmuuspaketti, jolla haluttiin ottaa kantaa tämän hetkiseen tilanteeseen ja siihen, miten Suomi selviytyy tulevista kriiseistä.

Tarkoituksena on julkaista vielä kolme muuta pakettia, joilla korjataan muun muassa soten valuvikoja. Perhepaketti ja talous- ja työllisyyspaketti ovat nekin puolueen vahvaa osaamisaluetta.

Turvallisuustilanteen lisäksi vaaleissa puhuttaa synkkenevä taloustilanne.

Puolue myös jalkautuu turuille ja toreille, tai pikemminkin ajaa sinne: Muutaman vuoden takainen Road show tekee paluun tänä syksynä eri puolille Suomea. Valkoisen pakettiauton voi bongata syys-lokakuussa kaupunkien ja paikkakuntien toreilta. Pakua koristaa KD:n puheenjohtaja Sari Essayah’n kuva ja slogan Suomeen suunnanmuutos.

Ranta arvioi, että turvallisuustilanteen lisäksi vaaleissa puhuttaa synkkenevä taloustilanne.

– Suomalaiset on huolissaan julkisen sektorin paisumisesta. Nykyhallitus ei ole esittänyt konkreettisia keinoja, joilla velkaantumista saataisiin hillittyä. KD sen sijaan aikoo olla näissä ajankohtaisissa kysymyksissä kiinni, Ranta kertoo.

Eduskuntavaaleissa KD tavoittelee lisää poliittista valtaa eli nykyistä enemmän kansanedustajia. Rannan mukaan tavoitella pitäisi nykyisten viiden edustajapaikan tuplaamista eli lähelle 10 edustajaa pitäisi tulevissa vaaleissa päästä.

Hän uskoo, että kansa hyötyisi isomman mandaatin antamisesta kristillisdemokraateille.

– Meillä on aito ymmärrys siitä, että mistä ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu. Se on reiluuden kokemusta ja ja turvallisuuden tunnetta ja myös henkistä hyvinvointia.

Puolue on myös aina vahvasti ollut perheiden puolella.

– Katsomme asioita kotien näkökulmasta; miten arki siellä sujuu ja mietitään päätöksiä siitä näkökulmasta, että mikä toisi hyvinvointia perheisiin.

Ranta haastaa gallupkuninkaana paistattelevaa kokoomusta pohtimaan tarkemmin tulevia hallituskoalitioita. Kokoomus on miettimässä sinipunahallitusta eli yhteistyötä Sdp:n kanssa.

Rannan mukaan sellainen koalitio ei toisi mitään muutosta nykytilaan eli tämänhetkiseen taloudenpitoon.

Kristillisdemokraateista saisi taloutta tasapainottavan vaihtoehdon.

– Me olemme vakaa toimija ja meidät tunnetaan vastuunkannosta: siitä, että me ei lähdetä likaiseen peliin vaan aidosti mietitään ratkaisuja ja sitä, miten hyvinvointia voidaan edistää.

Kuuntele koko Elsi Rannan haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 3.9. klo 12.50 alkaen.

Ylös