KD Nuoret: Budjettiriihessä vaalikampanjan makua

6.9.2022 klo 09:14 Politiikka Samuli Rissanen

– Tuplalapsilisä ei ole täsmätoimi, joka suunnattaisiin selvästi apua tarvitseville. Se haiskahtaa enemmän vappusataselta, jolla yritetään ostaa äänestäjät omiksi, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama arvioi.

Viime viikolla hallitus sai päätökseen budjettiriihen. Samalla, kun toimia suunnattiin muun muassa alueelliseen opintolainahyvityskokeiluun, joululahjana saatavaan tuplalapsilisään ja kotimaan lentomatkailun arvonlisäveron nollaukseen, jäivät esimerkiksi opiskelijat, yrittäjät ja maaseutu nuolemaan näppejään.

Keskusta suuntaa apuja omalle kannatusalueelleen sopivasti ennen vaaleja.

KD Nuoret katsookin budjettiriihessä olleen vaalikampanjan makua.

– Esimerkiksi tuplalapsilisä ei ole täsmätoimi, joka suunnattaisiin selvästi apua tarvitseville. Se haiskahtaa enemmän vappusataselta, jolla yritetään ostaa äänestäjät omiksi, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama arvioi.

Vaikka opiskelijoille olisi voitu suunnata tukalassa hintatilanteessa apua tulevan talven kuluihin, päätettiin rahaa suunnata ensisijaisesti keskustan lempilapseen, alueelliseen opintolainahyvitykseen.

Keskusta suuntaa apuja omalle kannatusalueelleen sopivasti ennen vaaleja.

KD Nuoret katsoo, että ilmastotoimissa kunnianhimoisena esiintyvän hallituksen kummallisin veto oli kuitenkin henkilökuljetusten arvonlisäveron poistaminen tammikuusta huhtikuuhun. Samalla, kun tämä helpottaa esimerkiksi ilmastoystävällistä junalla ja bussilla kulkemista, on mukaan heitetty myös taksit ja kotimaan lentomatkailu.

– On vaikeaa uskoa, että ilmastotoimissaan tiukka hallitus on aloittamassa lentolippujen ja taksimatkojen alennusmyynnit, Rinta-Valkama sanoo.

KD Nuoret katsoo, että hallituksen olisikin syytä suunnata vaalien sijaan katse yhteiseen hyvään ja kestävään taloudenpitoon.

Ylös