Hallituksen valitsema tukiautomaatin rooli on kestämätön, KD Naiset varoittaa

9.9.2022 klo 16:29 Politiikka Samuli Rissanen

KD Naisten liittohallitus muistuttaa, että nykyinen hallitus toimii ennakoimattomasti ja tuhlailevasti velkarahalla. Se kehittää aina kriisin kohdatessa uusia tukimuotoja sen sijaan, että tekisi suomalaisten arkeen positiivisesti vaikuttavia pitkäkestoisia ratkaisuja.

– Hallituksen harjoittama tukiautomaattipolitiikka näyttää jatkuvasti vain paisuvan. Tuntuu, että hallitus yrittää sammuttaa tulipaloja siellä täällä ilman kestävää ja tavoitteellista suunnitelmaa. Nyt tarvitaan toimia koska ihmisten maksukyky on nyt enemmän kuin koetuksella, liittohallitus arvioi kannanotossaan.

KD Naiset painottaa järkeviä ja hyvin kohdennettuja tukia.

KD Naiset painottaa järkeviä ja hyvin kohdennettuja tukia. Nyt pitää uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja ja priorisoida selkeästi kaikkein heikommassa asemassa olevien arjen tukemiseen.

KD Naiset ehdottaa jo asetetun sähkön arvonlisäveron alennuksen lisäksi korotuksia pienituloisten lapsiperheiden lapsilisiin, yksinelävien verovähennysoikeutta ja elintarvikkeiden laskemista alennettuun 10 prosentin arvonlisäverokantaan.

– Nämä kohdennetut toimet vaikuttaisivat heti ihmisten arjen hyvinvointiin ja talouteen, liittohallitus muistuttaa.

Ylös