Hiljaisille silloille – Helsingissä näytelmä, Turussa musikaali

5.10.2022 klo 18:14 Kulttuuri Kristiina Kunnas

Hiljaiset sillat lumosi kirjana ja elokuvana 1990-luvulla. Nyt siitä nähdään Helsingin Kaupunginteatterissa näytelmä ja Turun Kaupunginteatterissa lokakuusta lähtien musikaali.

Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä jatkaa jo keväällä ensi-iltansa saanut Hiljaiset sillat. Maatilalla Iowassa asuvan Francescan elämä muuttuu peruuttamattomasti vuonna 1965, kun muun perheen poissaollessa hänen pihamaalleen eksyy tietä kyselemään valokuvaaja Robert.

Voiko kohtaaminen ventovieraan kanssa ja muutaman päivän tuttavuus muuttaa koko loppuelämän? Ja voiko kielletystä rakkaudesta päästä eroon?

Voiko kohtaaminen ventovieraan kanssa ja muutaman päivän tuttavuus muuttaa koko loppuelämän?

Tiheätunnelmaisen näytelmän päärooleissa vaikuttavat Merja Larivaara Francescana ja Kari Heiskanen Robertina. Tärkeät sivuroolit tekevät Elina Hietala ja Mikko Virtanen Francescan aikuisina lapsina.

Robert James Wallerin kirja sai maailmanlaajuisen suosion 1990-luvulla, ja kirjasta tehdystä elokuvasta tuli rakastettu, tähtinä Meryl Streep ja Clint Eastwood.

Helsingin näytelmän lisäksi syksyllä nähdään myös musikaali, jonka Turun Kaupunginteatteri tuottaa. Ohjaajana on Samuel Harjanne, koreografina Osku Heiskanen ja päärooleissa Maria Ylipää ja Jonas Saari. Ensi-ilta on perjantaina 7. lokakuuta.

Musikaalin tekstin on tehnyt Marsha Norman, sävellyksen ja sanoituksen Jason Robert Brown, laulut on suomentanut Hanna Kaila ja tekstin Reita Lounatvuori.

Robert James Waller: Hiljaiset sillat. Ohjaus, dramatisointi Liisa Mustonen. Helsingin Kaupunginteatteri, pieni näyttämö.
hkt.fi
Marsha Norman – Jason Robert Brown – Robert James Waller: Hiljaiset sillat. Ohjaus Samuel Harjanne. Turun Kaupunginteatteri. Ensi-ilta 7. lokakuuta.
tkteatteri.fi

Turun Kaupunginteatterin Hiljaiset sillat -musikaalin pääparina nähdään Maria Ylipää ja Jonas Saari. (Kuva Otto-Ville Väätäinen)

Ylös