Savo-Karjalan KD-ehdokas Kari Pohjola kasvoi eroon perussuomalaisista: ”KD ei polarisoi keskustelua vaan tekee rakentavaa yhteistyötä”
6.10.2022 klo 09:22 Henkilöt Kristiina Kunnas
– Ajattelen noin vuoden ajalta huomioita tehneenä, että puoluettamme voisi kutsua yleispuolueeksi, KD:n kuopiolainen eduskuntavaaliehdokas Kari Pohjola toteaa. Hän oli aiemmin perussuomalaisissa.
– Tavallinen kansalainen tarvitsee arjessa kiinni olevaa päätöksentekoa, sanoo KD:n kuopiolainen eduskuntavaaliehdokas Kari Pohjola. Entinen perussuomalainen on nyt vuoden verran tutustunut Kristillisdemokraattien politiikkaan, ja uskoo kiinnostuksen ja kannatuksen kasvavan.
Kari Pohjola muistuttaa, että Kristillisdemokraattien syksyn teema Suomeen suunnanmuutos on todella ajankohtainen.
– Tavallinen kansalainen tarvitsee arjessa kiinni olevaa päätöksentekoa. Tämänhetkisellä hallitusviisikolla taitaa olla suuntana ajaa Suomen valtiontalouden laiva vauhdilla karille ja saman tien ylösalaisin upoksiin.
Tämänhetkisellä hallitusviisikolla taitaa olla suuntana ajaa Suomen valtiontalouden laiva vauhdilla karille ja saman tien ylösalaisin upoksiin.
– Haluan olla yksi suunnanmuuttajista Suomessa! Pohjola vakuuttaa.
Savo-Karjalan Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Pohjola kuului aiemmin perussuomalaisiin ja omalla alueellaan Kuopiossa paikalliseen puheenjohtajistoon.
– Mutta kasvoin heidän aatteistaan eroon, ja kristilliset arvot ja toimintaperiaatteet osoittautuivat päivä päivältä minulle tärkeämmiksi, Pohjola kertoo.
Pohjola toteaa, että Kristillisdemokraatit on tietyssä mielessä uskontopuolue.
– Useat ihmiset käsittävät puolueemme toiminnan kristilliseen uskoon perustuvaksi.
– Kristilliset arvot ovat kuitenkin asioita, jotka ohjaavat monien puolueiden toimintaa. Kaikki puhuvat läheisyydestä, toisen välittämisestä ja heikompiosaisten auttamisesta ja huomioon ottamisesta. Etenkin ennen vaaleja.
– Itse ajattelen noin vuoden ajalta huomioita tehneenä, että puoluettamme voisi kutsua yleispuolueeksi.
Pohjola muistuttaa, että on kuitenkin pidettävä ero uskon ja politiikan välillä.
– Usko oppikysymyksineen on henkilökohtainen asia ja syntien anteeksiantamisesta julistaminen kuuluu seurakuntien tehtäviin.
– Mielestäni eduskunnassa eikä millään poliittisilla foorumeilla tehdä päätöksiä Raamattu kädessä julistaen eikä Raamatun jakeilla siteeraten, hän jatkaa.
Pohjola ei niele sitä, että Kristillisdemokraatit jäisi pienpuolueena oppositiossa isompien varjoon.
– Minusta meillä on isompaa osaamista terveydenhuollon, turvallisuuden, huoltovarmuuden sekä energiapolitiikan asioissa. Joukoissamme on ammattilaisia, jotka kuuntelevat kentän ääntä.
– Pienpuolueen rooli on jäämässä taakse, ja läpi Suomen on osoitettu kasvavaa kiinnostusta Kristillisdemokraattista puoluettamme kohtaan. Me kasvamme ja otamme kantaa yhä enemmän ja yhä useampiin asioihin.
Pohjola uskoo, että Kristillisdemokraatit vaikuttaa tulevaisuudessa etenkin sote-asioihin, kansalliseen turvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.
Pohjola uskoo, että Kristillisdemokraatit vaikuttaa tulevaisuudessa etenkin sote-asioihin, kansalliseen turvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.
– Emme kaihda nopeaa ja vastuullista päätöksentekoa silloin, kun sisäpoliittinen tai ulkopoliittinen tilanne sitä vaatii. Emme aja keskustelua polarisaatioon, vaan rakentavaan yhteistyöhön.
Pohjola muistuttaa, että räyhääminen ja syyttely nostavat aina vastakkain asettelua.
– Kentällä minullekin on sanottu, miksi te olette hiljaa, kun kuitenkin juuri silloin olemme hankkimassa ratkaisuvaihtoehtoja ongelmiin.
Saksassa Kristillisdemokraatit ovat olleet vuosia suurin puolue.
– Tulemme olemaan sitä tulevaisuudessa myös Suomessa, Pohjola toivoo.
– Kristillinen etiikka on hyvä arvopohja poliittiselle toiminnalle. Hyväksymme jokaisen yksilön sellaisenaan, ilman rasismia. Löydämme jokaisesta ihmisestä arvokkuuden, jonka eteen teemme töitä säilyttääksemme Suomen turvallisena, omavaraisena ja maailman parhaana maana asua.