Pasi Kaunistosta elämäkerta – kirjoittajana oma muusikko- ja kirjailijatytär Milja Kaunisto

14.10.2022 klo 11:01 Kulttuuri Kristiina Kunnas

Pasi Kaunisto tuli nuorena laulajana nopeasti huipulle 1960-luvun lopulla. Nyt hänen tarinansa on julkaistu elämäkertakirjana.

Kaikki suomalaiset tunsivat 1960-70-lukujen vaihteessa silloin vasta parikymppisen Pasi Kauniston äänen. Hänen hittinsä kuten Koskaan et muuttua saa ja Sanat eivät riitä kertomaan soivat radioissa, listoilla, jukeboxeissa ja tanssilavoilla. 1990-luvulla ohjelmistoon tulivat hengelliset laulut.

Kirjailijatytär Milja Kaunisto kertoo iskelmälaulajaisänsä tarinan, ja käy läpi niin nousut kuin laskutkin, niin menestyksen kuin konkurssinkin. Sekä menestystä että tappiota on ollut runsaasti.

Lukijalle on lahja päästä näin lähelle yhden tähtilaulajamme sielua.

Lukija pääsee musiikkibisneksen kulisseihin. Ja tietenkin mukana on Pasin sekä kuvataiteilijana tunnetun Irmeli Kauniston rakkaustarina. Tuota rakkautta on taatusti koeteltu, niin syvissä vesissä on nuoresta asti yhdessä olleen taiteilijaparin elämä monta kertaa kulkenut.

Milja Kaunisto kuljettaa isänsä elämää taitavan kirjoittajan otteella. Lukijalle on lahja päästä näin lähelle yhden tähtilaulajamme sielua, ja nähdä se, mitä ei ulkopuolinen voi tietää eikä edes arvata. Pohjakosketuksia on ollut monta. Teksti on raastavan rehellistä ja avointa, mutta kaiken luetun jälkeen ei ole lainkaan toivoton olo, päin vastoin.

Milja Kaunisto: Pasi Kaunisto – elävän laulajan sielu. 303 sivua. Teos sisältää kuvaliitteen. Gummerus 2022.
Ilmestyi kovakantisena 4. syyskuuta, e-kirjana ja äänikirjana 10. lokakuuta, lukija: Lauri Kortelainen

Ylös