Elsi Juupaluoma KD-Kompassissa: ”Emme ole tyytyväisiä hallituksen politiikkaan – velkaantumiselle ja pahoinvoinnille stoppi!”

24.10.2022 klo 20:39 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Elsi Juupaluoma ruotii KD-Kompassi -ohjelmassa suunnanmuutoksen tarvetta, hallituksen huonoutta sekä kattavien ehdokaslistojen tärkeyttä.

– Asia kannattaa ajatella niin, että Kristillisdemokraatit pääsee hallitukseen jos meille luottaa äänensä, ja puheenjohtajastamme tulee ministeri, vastaa puoluesihteeri Elsi Juupaluoma (o.s. Ranta) niille, jotka haluaisivat KD:n hallitusvastuuseen.

Juupaluoman mukaan välttämätöntä vaaleissa ovat kattavat ja monipuoliset ehdokaslistat, joilla on mahdollisimman eritaustaisia  ja erilaisin osaamisin varustettuja ehdokkaita.

– Se tiedetään, että jos joku harkitsee äänestävänsä meitä, mutta ei sitten äänestäkään, johtuu se siitä, että hänelle ei ole löytynyt KD:n listoilta sopivaa ehdokasta.

– Yhtä tärkeää on se, että meillä on tarjota vaihtoehto. Emme ole KD:läisinä tyytyväisiä nykyhallituksen politiikkaan ja näemme suunnanmuutoksen tarpeellisena.

Yhtä tärkeää on se, että meillä on tarjota vaihtoehto. Emme ole KD:läisinä tyytyväisiä nykyhallituksen politiikkaan ja näemme suunnanmuutoksen tarpeellisena.

Hallituksen ensi vuoden budjetti on yli kahdeksan miljardia alijäämäinen.

– Mutta silti ongelmat jäävät korjaamatta, Juupaluoma kritisoi.

– Suunnanmuutos on tarpeellinen hyvinvointipalveluiden näkökulmasta mutta myös arvopolitiikan näkökulmasta, hän toteaa.

Juupaluoma muistuttaa, että tässä maailmantilanteessa pitää panostaa perusasioihin.

– Nyt ei ole aika ajaa omia poliittisia intohimoja. Nyt tarvitaan huoltovarmuutta ja ruokaturvaa. Yrittämisellä ja työllä pidämme huolta hyvinvointipalveluista myös tulevaisuudessa, ja samoin toisistamme.

– Lyhyesti: velkaantumiselle ja pahoinvoinnille stoppi! Sitä me haluamme.

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma pohtii Ismo Portinin haastattelussa KD-Kompassi -ohjelmassa myös sitä, miten eri puoueiden kannatus ja puheenjohtajien suosio korreloivat. Miksei  Kristillisdemokraattien kannatuksessa näy puheenjohtaja Sari Essayah’n suuri suosio?

– Vaikkei hänen henkilökohtainen suosionsa menekään yksi yhteen puolueen kannatuksen kanssa, ajattelen jokaisen meistä ja ehdokkaistamme voivan olla ylpeä vaalitoreilla ja -turuilla siitä, että meillä on näin hyvä puheenjohtaja, Juupaluoma toteaa.

– Soisin, että puheenjohtajamme – ja puolueemme – pääsisi hallitukseen vaikuttamaan, hän jatkaa.

Juupaluoma pitää äärimmäisen tärkeänä sitä, että joka vaalipiirissä olisi sellainen ehdokasjoukko, että aivan jokaiselle löytyy sieltä sopiva ehdokas.

Juupaluoma tarjoaa politiikkaan turhautuneille vaihdoehdoksi Kristillisdemokraatteja. Kaikkien muiden – kuten vaikkapa perussuomalaisten – kantoja ei ole aivan helppo löytää. Toisin on KD:n kohdalla.

– Konservatiivivaihtoehto on Kristillisdemokraatit. Meidän jokainen kantamme on löydettävissä kotisivuiltamme kd.fi, Juupaluoma muistuttaa.

KD-Kompassi Radio Deissä ma 24.10. klo 22.40

KD-Kompassissa haastateltavana puoluesihteeri Elsi Juupaluoma. Jälkikuunneltavissa Spotifyssa, spotify/kristillisdemokraatit

KD-Kompassi -ohjelmat kuuluvat Radio Deissä lauantaisin klo 12.50 ja uusintana maanantaisin klo 22.40

 

Ylös