Anne Vuori ja Sari Kumin: HSL on kierteessä, josta ei ole ulospääsyä ilman kunnollista saneerausta 

2.11.2022 klo 12:14 Mielipiteet & Blogit KD Lehti

HSL on jälleen kerran korottamassa matkalippujen hintoja sekä viemässä erityisryhmien alennusoikeudet. Tämän lisäksi HSL on pyytänyt sen omistajakunnilta suuria rahallisia lisäpanostuksia.

HSL on syyttänyt pito -ja vetovoimansa menetyksestä koronaa ja sen myötä yleistynyttä etätyötä. Tähän syyhyn ei voi vedota ikuisesti, vaan HSL:n pitääkin tarkastella omia toimiaan kriittisesti.  HSL ei ole enää vuosiin pystynyt vastaamaan asiakkaittensa tarpeisiin joustavilla, nopeilla ja palvelevilla julkisen liikenteen linjoilla.

HSL on syyttänyt pito -ja vetovoimansa menetyksestä koronaa ja sen myötä yleistynyttä etätyötä. Tähän syyhyn ei voi vedota ikuisesti, vaan HSL:n pitääkin tarkastella omia toimiaan kriittisesti.

On täysin kestämätöntä, että esimerkiksi Tuusulantietä pitkin rautatieasemalle kulkee peräkkäin jopa kymmeniä bussilinjoja eri lähiöistä, mutta lähiöiden välistä sujuvaa liikennöintiä ei ole. Lähiöiden välinen sujuva ja nopea liikennöinti palvelisi kaikkia ikäryhmiä päivittäisessä liikkumisessa.

HSL:n pitää keskittyä tekemään rohkeita linjastosaneerauksia kokonaisvaltaisesti, eikä vain poistaa suosituimpia linjoja. Tulevaisuuden linjasto olisi suunniteltava joustavan lähiölinjaston mallilla, joka toimisi saumattomasti pääteitä pitkin liikennöiviä runkolinjojen (kumipyörämetrojen), junien ja raitiovaunujen sekä metron kanssa.

Vaadimme, että HSL ryhtyy pikaisiin toimiin julkisen liikenteen pito -ja vetovoiman palauttamiseksi, eikä tyydy pelkkään rahastajan asemaan.

Anne Vuori
toimistosihteeri, Torpparinmäki
Sari Kumin
varhaiskasvatuksen eritysopettaja, Vuosaari
Kirjoittajat ovat KD Naisten varapuheenjohtaja Anne Vuori sekä puheenjohtaja Sari Kumin, joka on myös eduskuntavaaliehdokkaana Helsingin vaalipiirissä.

 

Ylös