Hämeen KD-eduskuntavaaliehdokas Hannele Saari: Opettajan vastuut kasvaneet ja tehtävä monimuotoistunut

5.11.2022 klo 12:54 Politiikka Kristiina Kunnas

Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja Kanta-Hämeen aluevaltuutettu Hannele Saari pyrkii eduskuntaan Hämeestä. Opettajana on nähnyt kouluelämän muutoksen ja oppilaiden kasvavat haasteet.

Hannele Saari työskenteli kymmenisen vuotta lastentarhanopettajana varhaiskasvatuksen puolella. Seuraavat kymmenen vuotta ovat menneet peruskoulun luokanopettajana.

– Se on maailman ihaninta ja iloisinta työtä. Siinä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteen ja lapsiin.

– Mutta työ on monimuotoistunut. Jatkuvasti on tullut lisää tehtäviä, vastuuta, velvoitteita ja hankkeita opettajalle.

– Koululta odotetaan tosi paljon ratkaisuja kaikkiin haasteisiin. Onhan koululla toki mahdollisuuksia, kun siellä tavoitetaan koko ikäluokka, Saari myöntää.

Hannele Saari kertoo, että levottomuutta lapsilla on aiempaa enemmän.

– Suurin osa lapsista ja perheistä on edelleen koulumyönteisiä ja positiivisia oppimiseen. Heidän kanssaan on kiva tehdä työtä. Mutta aiempaa lyhytjänteisempiä oppilaat tuntuvat olevan. Levottomuutta, käytöshaasteita ja nepsy-pulmia on tullut selkeästi lisää.

Suurin osa lapsista ja perheistä on edelleen koulumyönteisiä ja positiivisia oppimiseen. Heidän kanssaan on kiva tehdä työtä. Mutta aiempaa lyhytjänteisempiä oppilaat tuntuvat olevan. Levottomuutta, käytöshaasteita ja nepsy-pulmia on tullut selkeästi lisää.

Arvokas työ voi myös olla kovin kuormittavaa.

– Opettajan pitäisi saada paremmin keskittyä juuri siihen opetustyöhön. Inkluusio on haaste – se toimii silloin, kun se on resursoitu oikein. Kun opettajalla on luokassa mukana muita aikuisia, jotka tukevat opettajaa ja oppimistilannetta.

– Perheiden pitäisi saada sosiaalisiin ja tunne-elämän tarpeisiin perheneuvolasta ja lastenpsykiatriasta viiveettä apua.

Saari kertoo, että Kanta-Hämeessä ja hänenkin kotikaupungissaan Riihimäellä on sekä varhaiskasvatukseen että koulun puolelle alkanut olla vaikeaa saada päteviä sijaisia ja työntekijöitä.

Hannele Saari on ehdokkaana eduskuntavaaleissa ensi keväänä. Hän on ollut pitkään Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja viime tammikuussa hänet äänestettiin Kanta-Hämeen aluevaltuutetuksi.

– Vahvuuksiani ovat rohkeus ja yhteistyökykyisyys. Pystyn perustelemaan kantani ja tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa, oli se puoluetausta mikä tahansa.

Saari aikoo olla esillä somessa ja ulkoilmatapahtumissa sekä pitää esillä tekemiään aloitteita.

– Toivon tietysti ääniä niiltä, jotka ovat jo nähneet poliittisen toimintani tähän mennessä. Haluan antaa omannäköiset kasvot KD:lle Hämeessä.

Kuuntele Hannele Saaren KD-Kompassi -haastatteluohjelma Radio Deissä

Hannele Saari on haastateltavana KD-Kompassi -ohjelmassa lauantaina 5. marraskuuta Radio Deissä klo 12.50. Ohjelma tulee uusintana maanantaina 7.11. klo 22.40. Saari kertoo haastattelussa myös vanhusten asumisesta sekä vaalikampanjasta kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

Kuunneltavissa jälkikäteen osoitteessa spotify.com/kristillisdemokraatit

 

Ylös