Annika Lyytikäinen Ajatushautomo Kompassin puheenjohtajaksi

6.11.2022 klo 14:35 Henkilöt Kristiina Kunnas

Ajatushautomo Kompassin syyskokous valitsi uuden hallituksen vuodelle 2023. Hallituksen puheenjohtajana tammikuussa aloittaa KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen. Varapuheenjohtajana jatkaa professori emeritus Juhani Laurinkari.

Annika Lyytikäinen tekee historiaa, sillä hän on Ajatushautomo Kompassin ensimmäinen naispuheenjohtaja.

Ajatushautomo Kompassin muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Pirkka Aalto, Risto Oinonen, Jouko Jääskeläinen, Tapio Luoma-aho sekä Esa Erävalo.

– Kiitämme pitkäaikaista puheenjohtajaamme Esa Erävaloa vuosien laajasta – ja yhä jatkuvasta työstä Kompassin hyväksi ja kristillisdemokraattisen ajattelun avaamiseksi, toteaa toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho.

Ajatushautomo Kompassin ensi vuoden teemoja ovat kristillisdemokraattinen näkökulma taiteeseen ja kulttuuripolitiikkaan sekä ihmiskuvat politiikan taustalla.

Ajatushautomo Kompassin ensi vuoden teemoja ovat kristillisdemokraattinen näkökulma taiteeseen ja kulttuuripolitiikkaan sekä ihmiskuvat politiikan taustalla.

Työn alla on kolme kirjaa, jotka käsittelevät tulevaisuuden teknologioita, Lähi-idän kriisiä perustuslakien näkökulmasta sekä osuustoiminnan arvoja. Näistä kaikista on luvassa julkaisutilaisuus kevään aikana.

Kaikki Ajatushautomo Kompassin tilaisuudet taltioidaan, ja seminaarit järjestetään hybrideinä siten, että niihin voi tulla joko paikan päälle tai seurata etänä.

– Meillä on meneillään myös sellainen maantieteellinen laajennus, että olemme käytettävissä ympäri Suomea. Asiantuntijoitamme voi kutsua puhujavieraiksi, toiminnanjohtaja Luoma-aho vinkkaa.

Tuore puheenjohtaja Annika Lyytikäinen on toiminut paitsi KD Nuorten puheenjohtajana myös KD-kattonuorisojärjestön KDUN:n puheenjohtajana. Lisäksi hän on Helsingin Kristillisdemokraattien sihteeri.

Puoluepolitiikan ulkopuolella Annika Lyytikäinen on toiminut myös Allianssin asettamana Suomen pohjoismaisena nuorisodelegaattina Pohjoismaiden Ministerineuvoston päätöksenteossa. Lyytikäinen työskentelee kulttuurialan edunvalvontatehtävässä kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestön KULTA ry:n yhteiskuntasuhdevastaavana.

 

 

 

Ylös