Pirkanmaan kristillisdemokraatit: Lapset tarvitsevat aikuisten suojelua ja heille on annettava kasvurauha

21.11.2022 klo 12:06 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piiri valitsi syyskokouksessaan Lempäälässä Piia Nurmelan jatkamaan piirin puheenjohtajana ja Kauko Turusen varapuheenjohtajana.

Piirin syyskokoukseen Lempälään kokoontuneet Pirkanmaan kristillisdemokraatit ottivat kantaa myös lasten oikeuksiin: Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen arkeen.

– Edellytämme lapsivaikutusten arviointia kaikessa päätöksenteossa. Lapsella on oikeus tulla kuulluksi häntä koskevissa asioissa ja lapsen etu menee aikuisten toiveiden ja tarpeiden edelle.

KD:n Pirkanmaan piiri oli koolla Lempäälässä 19.11.2022. (Kuva: Janne Kähkönen)

Kristillisdemokraatit vaativat, että perhepoliittiset ratkaisut on aina tehtävä ensisijaisesti lapsen edun näkökulmasta.

– Hyvinvointialueiden perhekeskuksista on saatava aidosti perheiden tarpeisiin vastaavia lähipalveluja ja neuvolatoiminta on säilytettävä korkeatasoisena. Mitkään säästötoimenpiteet eivät saa vaarantaa perheiden ja lasten varhaista tukea, piirin kannanotossa todetaan.

Kristillisdemokraatit haluavat torjua lasten yksinäisyyttä, lapsuuden lyhentämistä ja lasten kehitystä hajottavia vaikutteita.

– Lapset tarvitsevat aikuisten suojelua ja heille on annettava kasvurauha.

Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piiri valitsi Piia Nurmelan jatkamaan piirin puheenjohtajana ja Kauko Turusen varapuheenjohtajana.

Piirihallituksessa uusina jäseninä aloittavat Tuukka Hautala (Tampere), Tapio Järvensivu (Parkano), Janne Kähkönen (Kangasala), Petri Laajala (Nokia), Marika Pätäri (Ylöjärvi) ja Pirjo Raunio (Sastamala). Erovuoroisista  jäsenistä piirihallituksessa jatkavat Marika Hakola (Virrat), Leila Pusa (Kihniö) ja Timo Rauhalammi (Mänttä-Vilppula) sekä Piirin toiminnanjohtaja Riitta Haapala, KD-naisten edustaja Aila Laaksonen ja Jani Lindroos (Nokia).

Ylös