KD Nuoret kokousti Turussa ja valitsi 1. varapuheenjohtajakseen Jere Tuonosen

21.11.2022 klo 16:42 Politiikka Samuli Rissanen

KD Nuorten 1. varapuheenjohtajaksi valittiin turkulainen Jere Tuononen. 20-vuotias oikeustieteen opiskelija on kuluvana vuonna toiminut KD Nuorten hallituksessa ja muun muassa puheenjohtanut järjestön substanssityöryhmää.

KD Nuorten vuosikokousta vietettiin Turussa viikonloppuna. Lauantaipäivä huipentui henkilövalintoihin, kun järjestölle valittiin varapuheenjohtajat ja hallituksen jäsenet.

Vuosikokous valitsi puheenjohtajana jatkavan Ami Rinta-Valkaman rinnalle 1. varapuheenjohtajaksi Jere Tuonosen.

20-vuotias Jere Tuononen on turkulainen oikeustieteen opiskelija ja hän on kuluvana vuonna toiminut niin KD Nuorten hallituksessa, järjestön substanssityöryhmän puheenjohtajana kuin kansainvälisen työn työryhmässä.

20-vuotias Tuononen on turkulainen oikeustieteen opiskelija ja hän on kuluvana vuonna toiminut niin KD Nuorten hallituksessa, järjestön substanssityöryhmän puheenjohtajana kuin kansainvälisen työn työryhmässä.

– KD Nuoret on dynaaminen nuorisojärjestö. Voimme tehdä ensi vuonna vielä vaikuttavampaa politiikkaa kotimaassa ja kansainvälisellä areenalla. On ilo yhdessä muiden nuorten kanssa tehdä työtä tämän eteen, Tuononen kertoo.

Vuoden 2023 puheenjohtajiston täydentää KD Nuorten 2. varapuheenjohtajaksi valittu vaasalainen Veera Männistö. Männistö on toiminut samassa asemassa myös kuluvana vuonna.

Vuosikokouksen julkilausumissa käsiteltiin muun muassa Suomen eläkejärjestelmää, työttömien tulorajoja sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

KD Nuorten BKT-projektin avustuskohteeksi valittiin ALS-tutkimuksen tuki ry, jolle KD Nuoret lahjoittaa 0,7 prosenttia budjetistaan vuonna 2023. Vuosikokousta johti KD Nuorten emerituspuheenjohtaja Annika Lyytikäinen.

KD Nuorten hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Arvid Karell, Riku Auerma, Joona Räty, Verneri Virtanen, Nea Asula ja Eemil Silventoinen. Karellin, Auerman, Räty ja Virtasen kaudet ovat kaksivuotisia, Asula ja Silventoisen taas yksivuotisia. Hallitusvaalin ääniharava oli mustasaarelainen Arvid Karell 53 äänellä.

Hallituksessa jatkavat myös vuonna 2022 kaksivuotiskausille valitut Viljami Haavisto ja Inna Nilsson. Hallituksen varajäseniksi tulevalle vuodelle valittiin Dmitry Trubnikov, Michelle Kivimäki Wilders, Eemeli Vuollo ja Vilho Klaavo.

Kokouksessa hyväksyttiin myös järjestön tulevan kevään eduskuntavaaliohjelma. Ohjelma julkaistaan virallisesti KD Nuorten perinteisten glögien yhteydessä, joita vietetään 9.12. Helsingissä.

Ylös