”Antero ja muut ALS-potilaat ansaitsevat parempaa tukea ja tutkimusta” – ALS-tutkimuksen tuki ry on KD Nuorten vuoden 2023 avustuskohde

28.11.2022 klo 14:06 Politiikka Samuli Rissanen

KD Nuoret on valinnut ALS-tutkimuksen tuki ry:n vuoden 2023 avustuskohteekseen.

KD Nuorten vuosikokouksessa päätettiin järjestön vuosittain valittavasta BKT-projektin avustuskohteesta. Turun vuosikokouksessa vuoden 2023 avustuskohteeksi valikoitui ALS-tutkimuksen tuki ry.

ALS-tutkimuksen tuki ry on vuonna 2015 perustettu järjestö, jonka tarkoituksena on muun muassa edistää ja tukea monitieteistä ALS-tutkimusta Suomessa sekä ylläpitää vertaistukifoorumia ALS-potilaille ja heidän läheisilleen.

KD-perheelle amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS) eli motoneuronisairaus tuli hyvin lähelle, kun puolueen arvostetulla ja kokeneella kansanedustaja Antero Laukkasella todettiin kyseinen sairaus kuluvan vuoden kesällä.

KD Nuoret haluaa antaa tukensa koko ALS-yhteisölle, mutta erityisesti Antero Laukkaselle

– Anteron sairastuminen oli pysäyttävä uutinen myös meille nuorille. KD Nuoret haluaa antaa tukensa koko ALS-yhteisölle, mutta erityisesti Antero Laukkaselle, joka on tehnyt viimeiset seitsemän vuotta eduskunnassa kovasti töitä paremman Suomen eteen. Antero ja kaikki muut ALS-potilaat ansaitsevat parempaa tukea ja tutkimusta, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama sanoo.

KD Nuorten BKT-projekti sai alkunsa jo vuonna 2003, jolloin järjestö päätti silloisen puheenjohtajansa Tommy Björkskogin johdolla alkaa lahjoittaa 0,7 prosenttia vuosibudjetistaan hyväntekeväisyyskohteeseen YK:n tavoitteen mukaisesti.

Aiempina vuosina KD Nuorten avustuksia ovat ajan saatossa saaneet muun muassa Itu-projekti, International Youth Corporation sekä vuoden 2022 kohteena ollut Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry.

BKT-projektillaan KD Nuoret haluaa näyttää esimerkkiä Suomen valtiolle, jonka tavoitteen mukaisesti pitäisi käyttää 0,7% bruttokansantuotteestaan kehitysyhteistyöhön. Lisäksi KD Nuoret haluaa haastaa jokaista poliittista ja muuta nuorisojärjestöä mukaan hyvän tekemiseen.

Ylös