”Tarvitaan 80 prosentin työllisyys ja kahden prosentin talouskasvu ja kahden vaalikauden menokuri” – Sari Essayah listasi reseptin, jolla talous tasapainottuu

30.11.2022 klo 15:26 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti tarttuu kriisiytyneeseen terveydenhoitoon ja maatalouteen, mutta ottaisi puoli miljardia vähemmän velkaa kuin hallitus.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah kertoo, että kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetti puuttuu juuri niihin asioihin, jotka hallitukselta on jäänyt tekemättä. Velkaa otettaisiin puoli miljardia vähemmän.

– Me haluamme laittaa sotepalvelut kuntoon, haluamme pelastaa suomalaisen maatalouden ja myöskin aloittaa talouden tasapainottamisen.

Essayah’n mukaan vaihtoehtobudjettien rajoite on se, että ne tehdään aina hallituksen esitystä vasten.

– Pelkästään sillä, että me siirtelemme rahoja momentilta toisille toiselle, emme pelasta valtiontaloutta.

Tulevilla vaalikausilla tarvitaan Essayah’n mukaan työllisyystoimia, joita kristillisdemokraatit esittävät ja vähintään 80 prosentin työllisyysaste sekä ainakin 2 prosentin talouskasvu.

– Muutoin me emme kerta kaikkiaan selviä tästä ahdingosta ja toivoisinkin, että meillä olisi yhteinen näkymä siitä, että meidän on otettava koko paletti käyttöön.

– Meidän on pienennettävä menoja, meidän on saatava ehdottomasti lisää tuloja ja meidän on saatava kasvua aikaiseksi työllisyyden ja rakenneuudistusten avulla, Essayah toteaa.

Ylös