Hallituksen pitäisi ottaa koppia KD:n sotu-uudistuksesta ja luopua polttoaineveron kiristyksistä, Peter Östman sanoo

30.11.2022 klo 15:40 Politiikka Samuli Rissanen

Marinin hallituksen toteuttama polttoaineveron kiristys kohdistuu lähinnä maaseudulla asuviin ihmisiin, vientiteollisuuteen ja maatalouteen, Peter Östman muistuttaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman kertoo, että KD:n vaihtoehtobudjetin laadinnassa oli tehtävä retorinen kysymys siitä, että onko julkisen sektorin velkataakalla merkitystä.

– Vastaus tähän on tietysti kyllä. Siitäkin huolimatta, että talouden liikkumavara on niukka, käyttäisimme puoli miljardia vähemmän verovaroja kuin on hallituksen laatimassa budjetissa.

Näissä raameissa KD panostaisi silti merkittävät summat kriisissä olevaan maatalouteen ja sosiaali ja terveyspalveluihin.

Sotu-järjestelmä kaipaa Östmanin mielestä remonttia, koska se sisältää edelleen tuloloukkuja, jotka pahentavat työvoimapulaa entisestään.

Sotu-järjestelmä kaipaa Östmanin mielestä remonttia, koska se sisältää edelleen tuloloukkuja, jotka pahentavat työvoimapulaa entisestään.

Hän muistutti hallitusta kristillisdemokraattien muutaman vuoden takaisesta Kannustava perusturva-uudistuksesta.

– Se on sosiaaliturvajärjestelmä, joka kannustaa työntekoon. Ottakaa hallitus koppia tästä, Östman kehotti.

Samalla hän muistutti, että Marinin hallituksen toteuttama polttoaineveron kiristys kohdistuu lähinnä maaseudulla asuviin ihmisiin, vientiteollisuuteen ja maatalouteen.

Ylös