Yle aloittaa uudenlaisen Musiikkihartauden perjantai-iltaisin

2.12.2022 klo 10:21 Kulttuuri Kristiina Kunnas

Musiikkihartaus aloittaa viikonlopun Ylen kokeilussa. Radiohartauksia on lähetetty jo 90 vuotta.

Radiohartauksia on lähetetty Ylen kanavilla jo vuodesta 1932. Nyt kokeillaan uudenlaista kokonaisuutta Yle Radio 1 -kanavan perjantai-iltaan, kertoo Kirkon viestintä.

Ohjelmassa hartaiden sävelien musiikki ja illan radiohartaus muodostavat ohjelman.

Uusi Musiikkihartaus on kuunneltavissa Yle Radio 1 -kanavalla perjantai-iltaisin klo 18.30–19.00 sekä Yle Areenassa. Musiikkihartauksia kuullaan tammikuun loppuun asti.

Musiikkihartauksia kuullaan tammikuun loppuun asti.

Perjantain Musiikkihartauksia toimittaa kaksi työparia. He ovat opetusneuvos ja pappi Kalevi Virtanen ja Ylen musiikkitoimittaja Anna Pöyhönen sekä uskontodialogin asiantuntija Pekka Y. Hiltunen ja Ylen musiikkitoimittaja Pia Antikainen.

– Musiikkihartaus on kokonaisuus, jossa puhe ja musiikki kommentoivat toisiaan ja parhaimmillaan liikuttavat kuulijankin arkiviikon kiireistä aivan uudenlaisten ajatusten äärelle ja kohti viikonloppua. Dialogi, jota hartauden tekijät, puhuja ja musiikkitoimittaja käyvät, kuuluu valmiissa kokonaisuudessa ja se tuntuu hyvältä, radiohartauksien tuottaja-toimittaja Kristiina Hyppölä kuvaa.

Perjantaina 2.12. klo 18.30 lähetettävässä hartaudessa opetusneuvos Kalevi Virtanen kysyy, mikä on maailman surullisin ääni. Kalevi Virtanen puhuu häpeästä ja kaipuustamme tulla nähdyksi ja mukaan otetuksi. Hartauden musiikkitoimittajana on Anna Pöyhönen.

Käytetty musiikki on osittain uudenlaista, jota ei ole aiemmin käytetty hartauksissa tai Hartaissa sävelissä. Hartauden pitäjän ja musiikkitoimittajan yhteistyö avaa uudenlaisia näkökulmia radiohartauksiin.

Musiikkihartaus perjantaisin klo 18.30 Yle Radio1 ja Yle Areena.

 

 

Ylös