Puun ja kuoren välissä oleva hallitus vastaa tänään maatalousvälikysymykseen – Entä miten käy äänestyksessä olevan luonnonsuojelulain?

7.12.2022 klo 11:19 Politiikka Samuli Rissanen

Hallitus vastaa tänään KD:n välikysymykseen. Hallitus yrittää koota rivinsä parhaillaan hallituspuolueiden puheenjohtajien neuvotteluissa, sillä eduskunta äänestää tänään myös hallitusta repineestä luonnonsuojelulaista.

Hallitus vastaa tänään KD:n alulle panemaan opposition välikysymykseen maatalouden ahdingosta. Juuri ennen välikysymysvastausta äänestetään myös luonnonsuojelulain pykälistä. Se on asia, jossa Keskusta on irtautunut sovitusta hallituksen linjasta.

Hallitus yrittää koota rivinsä parhaillaan hallituspuolueiden puheenjohtajien neuvotteluissa.

Hallitus yrittää koota rivinsä parhaillaan hallituspuolueiden puheenjohtajien neuvotteluissa.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hallitus ei ole vieläkään päättänyt maatalouden tukipaketista, joten iltapäivällä selvinnee sekin, pystyykö hallitus antamaan vastauksen, jonka takana myös keskustan rivit pysyvät.

Maatalous-aiheisen välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on KD:n puheenjohtaja Sari Essayah. Hän pitää välikysymyspuheen. Kristillisdemokraattien ryhmäpuheen pitää sen sijaan eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Peter Östman.

Eduskunnan täysistuntoa voi seurata klo 14 alkaen.

Ylös