Pirkka Aalto ehdolle Oulun vaalipiiriin – KD:n 3. varapuheenjohtaja on entinen oululainen

17.1.2023 klo 08:10 Politiikka Kristiina Kunnas

Pirkka Aalto on kotoisin Espoosta, mutta on asunut vuodesta 1988 Pohjois-Suomessa. Biologian ja maantiedon lehtori, entinen oululainen pyrkii nyt eduskuntaan Oulun vaalipiiristä.

Kemijärvellä biologian ja maantiedon lehtorina työskentelevä Pirkka Aalto, 53, on ollut kolmissa viime eduskuntavaaleissa KD:n ääniharava Lapissa. Parhaimmillaan hän on yltänyt varakansanedustajaksi.

– Olen lähtöisin Espoosta, mutta asunut jo vuodesta 1988 Pohjois-Suomessa Oulussa, Enontekiöllä ja Kemijärvellä, Aalto kertoo.

Hän on osallistunut vuosikymmeniä luontoaiheiseen järjestötyöhön, esimerkiksi BirdLife Suomen hallituksessa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin lintutieteellisten yhdistysten puheenjohtajana.

Kunta- ja aluepolitiikassa hän on toiminut Enontekiön ja Kemijärven valtuustoissa, myös niiden puheenjohtajistoissa, Kemijärven kaupunginhallituksessa, Lapin liiton edustajistossa ja Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksessa. Aalto on valittu kertaalleen Vuoden lappilaiseksi opettajaksi.

Lapin ja Oulun vaalipiirin alueiden haasteet ovat pitkälti yhteisiä, ja koko Pohjois-Suomi tarvitsee vahvoja ja aktiivisia edunvalvojia. – eduskuntavaaliehdokas Pirkka Aalto

– Lapin ja Oulun vaalipiirin alueiden haasteet ovat pitkälti yhteisiä, ja koko Pohjois-Suomi tarvitsee vahvoja ja aktiivisia edunvalvojia, Pirkka Aalto muistuttaa.

– Nyt Oulun vaalipiirin äänestäjillä on mahdollisuus saada kristillisdemokraattien listalta kansanedustaja, jolla on kokemusta ja näkemystä eri puolilta Pohjois-Suomea, Aalto jatkaa.

Vaaliliitto Oulun vaalipiirissä

Kristillisdemokraatit ja Korjausliike ovat solmineet teknisen vaaliliiton Oulun vaalipiirissä. KD asettaa 15 ja Korjausliike 3 ehdokasta.

Ylös